lördag 26 mars 2011

Om man inte är en ensamvarg

Löpning är den ultimata enkelhetssporten. Bara att snöra på sig skorna och gå ut genom dörren. Inget passande av tider eller transporterande till träningslokaler. Så brukar det heta. Men alla löpare är inte ensamvargar och i den nya löparboomen är träningsföretagen inte sena med att rida på trend-vågen.

Mitt hemma-gym, Huddingehallen, har löpträning i grupp. Intervaller handar det om. Jag såg också att gymmix, alldeles nära mig, ordnar löpning i lite mer maklig takt. Och Friskis & Svettis erbjuder jogging i olika hastigheter. (Jogging förresten - är det inte lite typiskt att F&S använder det begreppet? Lite åttiotalsmossigt tycker jag nog.)

Något SATS finns inte där jag bor. Nyfiken som jag är på deras "training for runners" bönade och bad jag Ingmarie att ta med mig på ett pass. Helst ett Camilla pass. SATS "training for runners" är ett slags löpskolnings- och löpstyrkepass i grupp. (Jämför namnvalet med F&S jogging - lite olika vilken image man är ute efter tror jag).

Camilla var fantastisk peppande. Mitt "lag" var fantastiskt peppande. Jag kommer att sova gott inatt och jag kommer att ha träningsvärk imorgon. En som inte kommer att sova alls i natt är Camilla. Vid midnatt står hon på startlinjen till Ursvik ultra. Sjuttiofem kilometer i mörker och i gryning. Lycka till Camilla!

4 kommentarer:

Ingmarie sa...

Tack för att du följde med! Du gav MIG en massa energi! Hoppas det blir snart igen.Både att vi ses och att det blir TFR. :-)

Löpning & Livet sa...

Jag skulle vilja testa det där, men det verkar som att de inte har det på schemat länge till tyvärr. Hoppas jag hinner!

camilla sa...

Tack, Annelie! För att du kom på passet och för din lyckönskning. Nu blev det inga 75, hela historien finns på min blogg...

anneliten sa...

Ingmarie, vad bra att energin flödar - jag får nämligen massor av dig!

Andréa, Camilla sa att det var någon vecka kvar, men att det kanske kommer igen i höst igen.

Camilla, du är verkligen en superpeppande ledare! Synd att Sollentuna är så långt bort.