onsdag 2 mars 2011

Du luktar!

Tisdag kväll: "Fy mamma vad du luktar gammal svett!" Jag har just sprungit hem från jobbet. I samma kläder som jag sprang i till jobbet. Nu ska jag skjutsa dottern till fotbollsträningen och själv fortsätta till gymmet för lite Body Pump. Onödigt att duscha innan tänker jag och packar lite fräscha kläder att byta om till. Inomhusträning i grupp kräver ändå lite hänsyn till andras näsor.

Dottern måste åka bil med mig och håller demonstrativt för sin näsa.

Mycket träningskläder blir det så här i vinterträningstider. Och att tvätta utomhusträningskläderna efter varenda pass känns onödigt slitsamt. Slitsamt för kläderna och slitsamt för mig. Visst maskinen gör jobbet, men det ska hängas, tas ner, vikas och läggas undan också.

Dottern får stå ut med skunkmamman.


Onsdag morgon: En hel tvättställning med bara mina träningskläder. Nackdelen med funktionskläder är att de tenderar att lukta skunk, om än i något dämpad form, också efter tvätt - något tips någon?

10 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Har hört alla varianter: från att tvätta i ättika till att lägga i en påse i frysen. Har testat allt, men NEJ, inget hjälper. Då finns det bara två alternativ: hålla för näsan eller köpa nytt :)

J sa...

Jag tycker att ättika i sköljmedelsfacket hjälper. De är fräscha direkt efter tvätt i alla fall, tyvärr håller det inte i sig särskilt länge.

Anonym sa...

Se upp så inte de du delar hushåll med tar saken i egna händer och slänger träningskläderna i tvättmaskinen! Då kan du plötsligt stå där i bara mässingen, redo för ett löppass, och stirra på alla dina dyngsura träningskläder på en tvättlina. :-)
Min älsklingtröja luktar verkligen vidrigt. Har testat ättika, men märkte ingen skillnad. Ozonbehandling känns lite drastiskt...

Ingmarie sa...

Ingen aning... Det verkar vara lite beroende på material. En grej kan vara att direkt skölja upp när man tränat och sen låta torka.

Jenny sa...

Finns nog bara en utväg tyvärr...köpa nytt!!!

Fisken sa...

Jag brukar hänga ut mina kläder ute på vintern i frysgrader. ¨Jag har till och med testat att frystorka dem på det sättet. Det funkar kanonbra. Det skall ta död på de microorganismer som orsakar den sura doften enligt min nördiga kemist till kusin. Vet inte om det
A: Funkar på alla material eller bara syntet?
B: Fungerar ALLS om man tränar så mycket som du gör?
C: Är en placeboeffekt av att de vädras och inte har med kylan att göra alls?

Lotta sa...

jag tycker ättika i sköljmedelsfacket funkar ganska bra faktiskt. och så är det superviktigt att man aldrig nånsin ens en enda gång använt vanligt sköljmedel/mjukmedel på dem. men efter för mycket svettande i kläderna så går det till slut inte att få bort lukten vad man än gör.

anneliten sa...

Anna, hålla för näsan får det bli. Och gradvis nyinköp, men först när grejerna är utslitna/omoderna.

J, ättika tcks vara det stående tipset, men inte som revolution. Vi får se om jag orkar testa.

Bureborn, det skulle kunna hända faktiskt. Maken är mer huslig än jag.

Ingmarie, det låter för jobbigt för mig...

Jenny, men inte efter varje runda väl ;-)

Fisken, det ska jag genast prova - bär ut hela tvättställningen i trädgården helt enkelt!

Lotta, sköljmedel använder jag aldrig på något - fattar inte riktigt vitsen...

Lotta sa...

använder aldrig sköljmedel heller, ättika funkar faktiskt bättre i alla lägen.. ;) (om man nu ska krångla med nånting alls)

Sverker sa...

Jag (och hustrun) är skönt okänsliga, det är inte ofta jag lider av skunkdoften. Eller så luktar vi naturligt gott! Men jag tränar ju inte i närheten av dina nivåer heller...