söndag 27 mars 2011

Inte tävlingssugen

Idag lät Tränare Nilsson mig välja - premiärmil eller långpass med lite insprängd tröskelträning. Jag valde mina vanliga omgivningar framför Djurgårdens tävlingsbana. Jag är helt enkelt inte tävlingssugen. Ännu.

Tre gånger tio minuter tröskelträning med ett par minuters joggvila. Därutöver långpasstempo och sammanlagt minst 20 km löpning. Så löd den Nilssonska "träningsordern".

Låren och rumpan kändes lite stela efter gårdagens "Training for runners" och behövde all uppmjukning de kunde få. Förra veckan lärde jag mig dessutom läxan att över en mils nerjogg efter utförd tröskelträning är lite småtungt för mitt psyke. Jag laddar för det jobbiga och sedan vill jag vara klar med passet. Alltså blev upplägget lååång uppvärmning - nästan en mil, följt av tröskelträningen och en ganska kort nerjogg.

Milen under 45 minuter - det har på något sätt blivit mitt menatala bench mark, trots att jag bara grejat det en enda gång på tävling. Om jag hade premiärmilat idag hade jag nog inte klarat den gränsen. I alla fall inte om det blåste lika mycket på Djurgården som hos mig. Bitvis medvind och hög fart. Bitvis motvind och motigt att hålla tempot. Jag snittade på 4.35 ungefär och då sprang jag ju faktiskt långt ifrån en mil och joggvilade dessutom ett par gånger. Å andra sidan hade jag ingen nummerlapp på bröstet.

Jag saknade inte nummerlappen. Jag är inte tävlingssugen just nu. Må det vända på den dryga månad som är kvar innan det är dags att åka till Skåneland för Sydkustloppet.

6 kommentarer:

Unknown sa...

Härligt kämpat anneliten, var ute i vinden idag och kämpade så förstår dina synpunkter. Ta hand om dig och kör hårt fram till skåneland.

Peace Love och Löparskor!

Fitnesscoachen sa...

Så där är det ofta tycker jag. Är man inställd på tävling ett visst datum så är man inte sugen innan, det är en process i huvudet.

Snabba ökningar i alla fall, inspirerande!

Ingmarie sa...

Bra jobbat! Tävlingslusten kommer. Du var inte inställd på nummerlapp i dag helt enkelt. (Och jo, det blåste säkerligen lika mycket på Djurgården...)

anneliten sa...

Jesper, men solen värmde lite :-)

Fitnesscoachen, jag var inte anmäld och har inte haft en tanke på att springa premiärmilen. Det är Ingmarie som får för sig att skriva in sånt i min träningsplan bara...

Ingmarie, vill koncentrera mig på träning just nu. Det är ungefär vad jag orkar.

Malin Holm sa...

Jag har hört att man kanske måste stanna och släppa lite på trycket när man springer långt (jag vet inte själv för jag är en riktig potatis) så glöm inte ta med dig dina rosa bajspåsar cheyen, du vill ju inte skräpa ner i naturen och göra någon annan löpare arg pga dina korvar.
Jag tror det blåste en hel del på Djurgården. Hade du slått en drill hade det nog blåst iväg ifrån dig. Det var tur att du valde hemmiljön.

Glada hälsningar Malin Holm

Emilia sa...

Åhh då ses vi ju på Sydkustloppet :)