lördag 29 maj 2010

Natural born runner

Vi har alla olika förutsättningar. Jag försöker göra det bästa av mina. Jag har kanske inte den bästa löparkroppen. Psyket har jag till viss del. Envishet och tävlingsinstinkt.

Idag fick jag lägga tävlingsinstinkten åt sidan och inse att jag sprang med min överman. Eller överkvinna. Ingmarie tar lätta effektiva steg. Jag kämpar. Tanken var att jag skulle köra en fartleksstege, 2, 3, 4, 5, 5, 4, 3, 2 minuter fart, med en minuts joggvila mellan. Ingmarie skulle jogga efter - hon har ju varit skadad rätt länge, och komma ikapp mig medan jag vilade. Pytsan! Jag slet som ett djur - Ingmarie trippade lätt.

Efteråt i min trädgård. Det regnade på oss - därav "dränkt katt"-utseendet hos anneliten.

Jag kände mig stressad en kort sekund tills jag kom ihåg att det är en elitlöpare jag springer med. En natural born runner. Som dessutom har kämpat hårt för att vara där hon är. Bort med tävlingsinstinkten. Fram med tacksamheten över att hon vill springa med, och peppa, just mig!

Det blev ett tufft och bra pass. Följt av lunch och "inför maran"-prat. Praktiska saker. Som val av skor och vilka kroppsdelar som kan behöva vaselin. Springa med klocka eller gå på känsla? Mental uppladdning. Tränare Nilssons råd: "Tänk inte på maran hela tiden - då är risken stor att du är dödstrött på den innan det är dags. När du tänker på den, gör det i positiva termer". Ingmarie tror på min förmåga. Det ska jag också försöka göra. Trots att jag är långt ifrån en natural born runner.

7 kommentarer:

K sa...

Natural born fantastic human being........

Ingmarie sa...

Vem har bästa löparkroppen? Du TROR att jag trippade lätt men jag slet rejält ska du veta! Och jag är minst lika tacksam över att ha fått träffa dig och över att du vill springa med mig! :-)Tusen tack för en härlig lördag! Hoppas matchen var super!

Pernilla Hult sa...

Tror nog att Ingmarie har bra koll på "sin" adept ;) Och vi är fler som tror på Dig!

Patric sa...

Matchen var superblöt! Men vi hade våra regnponchos med. Kallt var det också. Nästa gång jag går på fotboll ska det vara soligt och varmt. Fast nästa lördag hoppas jag det blir lagom, så att alla maratonlöpare får bra förutsättningar.

Anders sa...

Från säkra källor har jag hört att det inte var någon "promenad i parken" att försöka hänga med i ditt tempo idag. Starkt jobbat!

Camilla sa...

Vilken skön boost inför maran! Och nästa helg är det dags... Hoppas att jag känner igen dig i vimlet av löpare, trots att vi aldrig träffats. Jag vill gärna heja fram dig!

anneliten sa...

K, Ingmarie är en fantastic human being - precis som du. Önskar vi kunde jobba ihop igen, det var liksom fler skratt när jag jobbade med dig!

Ingmarie, ditt steg är helt enkelt underbart att se - det ser så lätt ut. Vad du än säger...

Pernilla, om det inte går bra beror det inte på Ingmarie.

Patric, tack för väderbeställningen till lördag!

Anders, du får följa med nästa gång!

Camilla, jag tänker ha en orange tröja... Det vore urkul att träffa dig någon gång! Kanske följa med Ingmarie på något av dina pass? Nu är ju inte jag Sats-medlem dock.