fredag 14 maj 2010

Trasdocka

Sofie tyckte att epitetet trasdocka kunde passa på några av oss skadade bloggare. Jag kände inte riktigt att det stämde på mig. Jag har visserligen varit småtrasig under våren, men min stela kropp känns inte som en mjuk och sladdrig trasdockas. Förrän idag.

Drog iväg på det näst sista långpasset inför Stockholm marathon. Regnet hängde i luften och jag tog en långärmad tröja och knälånga tights. Det visade sig vara väl varmt. Inget regn, kvav luft och temperatur en bit över 20 grader. Den utplacerade vätskan räckte inte riktigt. Jag har beställt en vätskerygga, efter en liten knuff i rätt riktning av MarathonMia. Men den har inte kommit, så det fick bli likadana åttor - med vätskedepå i åttans midja, som i söndags.

Jag var inte taggad. Låren kändes tunga. Halvvägs började jag räkna ner hur många kilometrar det var kvar till de planerade 30. Helt enkelt ett urtungt pass, fysiskt och mentalt.

De sista kilometrarna kom trasdockekänslan. Kroppen kändes muskel-lös (inte muskulös - underligt ord, eller hur?) och armar och ben svängde och dängde precis som på en trasdocka. Inget fint kontrollerat löpsteg gick att få till.

Nu sitter jag här helt matt och undrar hur i h-vete jag ska orka 42 km om bara tre veckor. Men så har det i och för sig känts inför mina tidigare maror också.

Imorgon är det jag som vilar.

6 kommentarer:

MarathonMia sa...

Bra. Vila är bra. Det ska vara världens dipp nu - vänta in formtoppen till maran - den kommer.

Visst är vädret lustigt varmt, kvälmjande... svårt-att-klä-sig-löparrätt? Det var nästan lättare när det var snö och minusgrader.

Eller så är jag bara feg att visa mina bleka ben ;)

Erik sa...

Ja du, vad är muskulös för ord? Ett av de märkligare i vårt skapligt märkliga språk. Lev väl och ha en bra helg!

Ingmarie sa...

Du har kört tufft hela veckan och jag tror just detta vädret är extra jobbigt för dig.
Du kommer att orka!

Patric sa...

Ja då, du kommer att orka. Om inte så går det fler tåg. Heja heja!

Anonym sa...

Värme. Det kan få vilken ovan nordbo som helst att förvandlas till en trasdocka. Sista mastodontpasset före maran burkar väl kännas just sådär. Man är nedtränad - men redo för formtoppning!

anneliten sa...

MarathonMia, Håller med, det finns ju en gräns för hur mycket man kan klä av sig - alltså är det enklare att klä sig när det är lite kallare ;-)

Erik, det finns en del mystiska ord som man kan fundera på hur de kommit till faktiskt. kanske borde man börja samla på dem - klur-orden?

Ingmarie, önskar att jag gillade värme, men det gör jag inte. Och det blir bara värre med åren.

Patric, du är gullig du!

Bureborn, jag ser fram emot formtoppning - för den innebär väl lite lätt löpning och det gillar jag ;-)