fredag 9 juli 2010

4000 hammarslag

Så. Nu har jag påbörjat shock-behandlingen av min högra hälsena. Under våren blev det inte av - ville inte vila mer än jag redan tvingats göra. Jag hade ju en mara att springa. Inför Lidingöloppet tar jag tag i problemet. Det känns inte möjligt att kuta backe upp och backe ner med en sena som gnäller och gnisslar så fort det lutar lite. I kroppens gnäll finns ett budskap tänker jag. Ett budskap om att något nog inte är riktigt som det ska. Dags att lyssna?

Min hälsena har visserligen inte skrikit rakt ut. Mest smågnällt. Jag har kunnat träna, om än inte helt som jag vill. Jag har hoppats att alla excentriska tåhävningar ska ge resultat. Jag har hoppats att det onda ska ge med sig av sig självt. Men icke.

Lite lätt motvilligt klev jag så in på Stefan Löwenborgs mottagning i Vasastan. Det har sagts mig att stötvågsbehandling kan göra förbenat ont. Stefan klämmer och känner på min hasselnötsstora knöl. Ärrvävnad. Pågående inflammation. Hasselnöten ska mosas. 4000 slag med en pistolliknande grunka.

En metall-pistong drivs med tryckluft (tror jag) och slår med hög frekvens mot den skadade vävnaden.

Teorin är att skadan ska slås upp och en mer effektiv inflammatorisk process startas. En som leder till läkning.

Slagen känns. Det är INTE skönt men jag står ut. Jag bävar lite inför måndagens behandlingsomgång. Tills dess löpvila. Stefan rekommenderar wet west som alternativ och jag anar maskopi. En hemlig pakt mellan naprapaten och min wet west-sålda tränare Ingmarie månne? Det var i alla fall hon som rekommenderade mig att gå till just Stefan.

6 kommentarer:

Miranda sa...

Oj då, det där låter helt galet. Hur känns det efter en behandling=

Henke sa...

Det är precis den behandlingen som hjälpte mig mot mitt hopparknä. Bra grejer, för att inte säga underbart, jag är på gång!

Daniel sa...

Har man landat på månen? Lever Elvis? Vad har Stefan och Ingmarie egentligen för dold agenda? ;)

Hoppas behandlingen hjälper dig, låter häftigt det där! :)

Pernilla Hult sa...

Låter inte så skönt men vad gör man inte för att kunna springa! ;) Huvudsaken är att det blir bättre.. Och har Ingmarie rekommenderat naprapaten så är han säkert duktig.. Men undra sa flundran ;)

Sofie RW sa...

Hoppas att behandlingen fungerar för dig. Jag är ju verkligt imponerad över hur tortyren fungerade på mig, men då var ju mina hälproblem av ett annat slag, och inte något långvarigt. Ha en bra helg! (och jag såg ryggen av Ingmarie idag... vet inte om hon hade helt rent mjöl i påsen, för när jag ropade Ingmarie! för full halls verkade hon öka takten)

anneliten sa...

Miranda, direkt efteråt kändes det förädiskt fantastiskt! Inte ont alls. Idag är det lite ömt, men det var nog väntat.

Henke, alla success-stories tas tacksamt emot! Det känns liksom lättare att genomlida behandlingen om man tror att det funkar.

Daniel, hoppas du slipper pröva. Men OM du skulle bli skadad så finns det många som vittnar om effektiviteten i behandlingen.

Pernilla, precis - vad gör man inte för att kunna springa!

Sofie, håll tummarna! Hasselnöten känns tyvärr lika stor och minst lika öm som innan, men man kanske inte ska förvänta sig underverk efter en behandling.