tisdag 13 juli 2010

Omväxling

Vad gör man när man inte får springa och gymmets träningsshema är sommarknapert? Tränare Nilsson föreslår cykelintervaller. Går att variera i det oändliga säger hon. 30x1 min, 10x3 min, 6x5 min till exempel.

Ner på jobb-gymmet. Lokaliserar gammal uttjänt spinningcykel. Programmerar Garmin. 10x3 min med 30 sek vila får det bli. Ingmarie har föreslagit 1 min vila, men passet tar ju så lång tid då tänker jag... Först uppvärmning. Inte för att jag behöver bli varm - det är jag redan, utan för att man ska.

Omväxling utan växlar. Inne och cyklar. Det droppar svett om mig. Efter fyra intervaller tänker jag att jag bara klarar fem. Efter fem tänker jag att jag bara klarar sex. Svettpölen på golvet växer. Efter åtta intervaller ger jag upp. Det gick bara inte att göra tio idag. Inte för mig. Inte i den värmen. "I´m a quitter, yes I am" sjunger jag. Känner mig ändå nöjd. Och svettigt okvinnlig. Vet ingen annan kvinna som kan svettas som jag. Skäms lite och skippar stretchen. Vill inte blöta ner gymgolvet. Fånigt, jag vet.

4 kommentarer:

Ingmarie sa...

Bra jobbat! Jag vet dock en till som kan svettas MINST lika mycket. JAG! I dag såg det ut som om jag hade kissat på mig...Men det är HÄRLIGT!

Pernilla Hult sa...

Starkt jobbat i den här värmen för det är ju hiskeligt även inne!!
Du lyckades ju flytta fokus flera gånger!

Erik sa...

Håller med Pernilla, att flytta fokus fast man egentligen inte orkar är väldigt bra gjort.

anneliten sa...

Ingmarie, jag tycker inte det är så härligt när man är bland folk, typ på spinningpass eller i gym... Men jag vet ju att det är bra att kunna.

Pernilla och ERik, ja taktiken var en intervall i taget. Det räckte till 8.