tisdag 20 juli 2010

Värsta racerskorna, eller?

När jag väljer hotell brukar jag försöka få tag i ett som har gym. Clarion Neptun i Köpenhamn, som jag bor på just nu, har inte det. Däremot har de två kartor uppsatta vid receptionen. Den ena beskriver en 10 km joggingrunda som delvis går runt en långsmal fyrkantig damm. (Kanske heter den Sörtedams?). Och utomhuslöpning slår ju gym-träning nästan alla dar.

Jag snör på mig mina nya Saucony Triumph - en mängdträningssko som ska vara lite snällare mot mina hälar, och ger mig ut på en morgontur. Före frukost och med sammanlagt tio timmars sömn de senaste två nätterna tar jag det lugnt. Räknar med strax under timmen.

Döm om min förvåning när jag är tillbaka vid hotellet efter knappt 43 minuter! Och det med fotostopp, kartläsningsstopp, ett par röda gubbar och helt utan felspringnigar - det är jag säker på.

Är skorna rekordsnabba? Är jag i "sub40-på-milen"-form? Eller har hotellpersonalen månne överskattat sträckan liiite? Jag tror på det senare. Men en skön tur blev det.

När jag reser ser jag en utmaning i lätt och rätt packning. Packar oftast enbart en uppsättning träningskläder som jag sköljer ur och hänger upp. Hotell Neptun må inte ha något gym, men de har tvättlinor i badrummen. Plus-poäng för det.

7 kommentarer:

Sofie RW sa...

Jag tror att det är du som är rysligt snabb i din gula tröja; tänk om du inte sov alls, då kanske det blir sub 35! Skor och fusk med kilometrarna tror jag inte på. Ha det bra i Köpenhamn!

Löpning & Livet sa...

Klart det är du som är snabb! :)

Patric sa...

Du vet att tiden går långsammare i Köpenhamn va?

Ingmarie sa...

Mamma Mia! De där skorna ska jag med köpa.
Fast jag tror snarare att det är benen i dem som är snabba. :-)

Daniel sa...

He he!!! Det var ingen dålig tid!!!

Erik sa...

Tror att det är som med den danska valutan, man ska alltså räkna 10 km gånger 1,30. Wow vilken morgonlöpning du gjorde! ;-)

anneliten sa...

Hmm, tack alla för att ni har så höga tankar om min kapacitet som löpare. Själv har jag påpekat för hotell-personalen att de nog 1) borde kontrollmäta (någon de känner borde väl ha en GPS) 2) korrigera till korrekt sträcka. Sådan är jag - en gnällig käring. På danska är käring något bra, gnällig vet jag däremot inte om det är så positivt att vara...