måndag 12 juli 2010

Stretch goal

Dags för stötvågsbehandling av hälsena igen. Men först gör Naprapat-Stefan en analys av lite andra kroppsdelar. Benen är lika långa - ja det var väl bra det. Och muskler har jag där muskler ska vara. "Aha! Rumpan är kass" säger Stefan. "Eller jag menar inte kass, jag menar att det är den som är roten till det onda" rättar han snabbt. Alldeles för stel, spänd och förkortad är jag. Trots att jag tycker att jag är hyfsat flitig med att stretcha och trots att jag yogat varje måndag hela våren.

Jag måste stretcha rumpan bättre och Stefan visar mig hur. Målet är att komma minst 1 dm djupare i stretchen och jag har en månad på mig. Jag skäms lite när jag inser att det är samma stretch som Naprapat-Fredrik visade mig för länge sedan och som jag "glömt göra".

"Om nu inte skadefrihet kan motivera dig att stretcha ordentligt så kanske löp-resultat kan. Jag tror du kan bli flera sekunder snabbare per km bara genom att bli lite mjukare i musklerna", säger Stefan. Han vet hur en tant-elit-aspirant ska motiveras han... Om han har rätt eller inte? Nåja, det är värt ett försök. Och skadefri räcker gott som motiv.

Sedan 4000 hammarslag mot hälsenans allra ömmaste punkt. Aj.

6 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Nu blir jag nyfiken på vad det är för stretch? Jag är också lite stel i rumpan tror jag (trots att jag stretchar rtät noga och yogar regelbundet)

anneliten sa...

Andréa, ligg på rygg, dra smalbenet mot kroppen med en hand på knäet och en på foten, så att benet typ strävar mot båda brösten - vet inte hur jag ska beskriva det bättre. Den stretch som min yogalärare kallar löparstretch, där man gör ungefär samma sak men ligger på benet, dög inte...

Anonym sa...

Den där behöver jag också. Tant bureborn har fått ont i rumpan, och har problem att ta sig upp från kontorsstolen. Ska benet som inte ras mot kroppen ligga kvar rakt mot golvet?
Och AJ! för stötvågsbehanling.

anneliten sa...

Andréa och Bureborn - kolla här: http://www.exrx.net/Stretches/HipExternalRotators/LyingPiriformisMod.html Antar att det är lilla Piriformis som är min svaga punkt.

Anonym sa...

Iiii, den där var skön för rumpan. Har gjort ngt liknande, men den här tar mycket bättre. Tack!

Träningsglädje sa...

aj. ja stötvågsbehandling på hälsenan är inte skönt. har det blivit bättre sedan du skrev detta inlägg?