torsdag 11 november 2010

Avdammade dubbar

Skyndade hem för att hinna springa i dagsljus. Det dammade nog lite om dubbdäcken. "Men VARFÖR är det 70 på en dubbelfilig väg med mitträcke" hör jag mig själv säga. Sedan tystnar jag och tar emot mitt livs första fortkörningsbot.

Snörde på mig mina oranga Saucony och drog ut. Efter 200 meter vänder jag. Gräver runt i garaget, dammar snabbt av dubbarna på mina Ice bugs och ger mig ut på nytt. Mitten av November och dubbpremiär.När underlaget är en blandning mellan barmark och is är skovalet lite klurigt. Antingen väljer jag dubbar och söker mig till isfläckarna. Att springa i dubb-skor på asfalt känns nämligen inte helt bra. Ice bug-skornas dubbar ska i teorin tryckas in i sulan på hård asfalt. I praktiken upplever jag det inte så. Eller i alla fall inte helt. Dubbarna knastrar mot marken och känslan blir lite ostadig.

Eller så väljer jag vanliga skor och trippar som Bambi över isiga passager. Med stor skaderisk. Hellre dubbknaster än halkskador tänkte jag idag. Och därmed blev dubbarna avdammade inför vinterns strapatser.

7 kommentarer:

Sofie RW sa...

Måste också leta fram mina dubbar nu; verkligt halt. Har märkt att olika skor har olika sulor; alltså de reagerar olika på köld. Alla mina Asics skor blir så halkiga det bara går medan Adidas verkar ha ett annat gummi som har ett grepp även på is.

Sara sa...

Jag är glad att jag bor i Malmö nu, hit har vintern och snön inte hittat än!

Unknown sa...

Hmm tråkigt med boten oavsett rätt fel så känns dom pengarna så sura =( Hustrun fastnade på ett fotografi på väg till jobbet för en månad sedan och även med stooora solglasögon så var det faktiskt hon, gick inte att ta miste. Hon är fortfarande gramsen över misstaget men 7 km över hastighetsbegränsningen på 90 väg är också för fort tyckte polisen.

Jag har ännu inte vågat mig på ett par Icebug eller liknande hoppas mina Asics terrängskor ska klara större delen av vintern men blir lite nervös efter Sofies inlägg =) Har du några bra tips inför valet och köp?

Peace Love och Löparskor!

Ingmarie sa...

Det borde finnas löprundor med värmeslingor precis som skidåkarna får konstsnö.

Erik sa...

Sånt händer och är inte lika farligt som alla cykelmarodörer i innerstan som fullständigt ski*er i alltv ad trafikregler heter. Dubbskor på!

anneliten sa...

Sofie, det är säkert så att olika material ger olika halkighet. Jag provade i Saucony - de var hala.

Sara, hellre vinter än slask när det väl är vinter. Så tycker jag.

Jesper, jag har sprungit många mil i mina iceugs så de sjunger på sista versen. Tror jag ska prova asics arctic istället i vinter. För som sagt, jag tycker inte den där trycka in dubben i skon-teknologin känns helt gjuten, i alla fall inte för en 55-kilos-kropp.

Ingmarie, nä... men gärna jämnt, kompakt och gnistarande snöunderlag.

Erik, hmm... Du har aldrig bott i Uppsala va?

Erik sa...

Nej, jag har aldrig bott i Uppsala. Har jag missat något?