söndag 14 november 2010

Smarta små tips och trasiga prylar

En sådan kombidag. När jag bakar och springer samtidigt. Eller nästan. Jag springer medan brödet jäser.

Surdegsbiten har jag blivit. Och som nybörjare suger jag åt mig alla smarta små tips. Som att ställa fördegen, den som ska stå över natten, på badrumsgolvet. Där är det lagom varmt - förutsatt att man har golvvärme.

Ett annat smart litet tips fann jag hos Petra. Hon lägger ut sin Garmin GPS-klocka på balkongen en lite stund innan hon ger sig ut - så att den hittar satelliterna. Mycket smart. Jag tar efter. För vem vill stå och huttra och vänta på satellitsignal?

Klantigt nog tappar jag klockan i marken. Inget märkvärdigt fall och jag tänker inte mer på det. Förrän mitt inne i passet när klockan plötsligt får ett eget liv. Den stoppar och startar sig själv titt som tätt. När jag tittar närmre ser det ut som om start/stopp-knappen liksom har fastnat någon millimeter in. Knappt synligt. Min dyra, endast året gamla, GPS-klocka! F-n för prylar som pajar.

Översta knappen har fastnat...

85 minuter sprang jag. Klockan registrerade 79 av dessa. Undrar om den går att reparera? Och vad det kostar. Nu har jag varit där och petat lite med en kniv så det blir svårt att hävda att jag inte skadat den själv...

Apropå prylar som pajar. Reklamerade min mixerstav idag. Den isärtagbara jag fick av mamma och pappa i julklapp för knappt ett år sedan. En dag när jag mixade i godan ro åkte plötsligt knivarna ner, förbi skyddshöljet, och repade upp botten i min fina dyra emaljerade Le Creuset-gryta. Mixerstav fick jag en ny (av annat märke - jag ville inte ha en Phillips igen), grytan fick jag kasta.

Brödet blev i alla fall bra - helt maskinfritt valnötsbröd kopierat från Martins blogg.

12 kommentarer:

Ingmarie sa...

Smart smart och mmmmmmmmmm.

Staffan sa...

Brödet ser gott ut! Själv lägger jag ut min GF305 på ett räcke precis utanför ytterdörren och knyter sedan skorna i hallen. Ofta när jag sedan tar steget utanför ytterdörren har klockan hitttat satelliterna.

Fitnesscoachen sa...

Du har ju 3 års garanti, förutsatt att du köpt den i Sverige, så det är bara att skicka in den. Formulär finns på Garmins hemsida. :)

Jag lägger också alltid min på balkongen, men har gräsmatta under, så jag hoppas den skulle överleva ett eventuellt fall. :)

Jenny sa...

Valnötsbröd är min favorit, vad gott det såg ut!

Erik sa...

Finns det bröd och vin håller man fattigdomen från huset. / Gammalt sicilianskt ordspråk /

Unknown sa...

Som vanligt är jag grymt avundsjuk på ditt brödbakande varför blir inte mitt surdegsbröd sådär fint..... hmm kanske beror på golvvärmen föår prata med hustrun om att renovera badrummet =)

Tråkigt med tekniska prylar som krånglar men det ser ju ut av kommentarena att döma att det fins ett liv efter detta även för dom.

Garmin tipset tar jag med mig har mer än en gång svurit över min Garmin 310xt.

Peace Love och Löparskor!

LOPARJANNE sa...

Det låter ju inte fel att ha satelliterna i ordning innan passet. Att sen lämna surdegen hemma och njuta av en löprunda under tiden den jäser... Måste alltså bli "himmelskt gott bröd" :)

Sofie RW sa...

Prylar som inte funkar är inget vidare. Däremot löpning under tiden bröder jäser; det låter effektivt.

Vet du annars hur kybounder-plattan från Ergogrupp är? Något att rekommendera?

Katarina M-I sa...

Hoppas du har större tur än jag med din klocka!! Jag ska ut med 1500 kr för ANDRA gången i år. 310:an är så känslig att tappar man den från låg höjd på ett linoleumgolv så spricker glaset. Och Garmin lagar inget när klockan fått en smäll eftersom de då inte kan garantera elektroniken.
Det är så jäkla retfullt eftersom klockan fungerar perfekt, bara glaset som är spräckt (och därmed inte vattentät). Kostar väl max en hundring att laga. Den här gången får de vara väldigt tillmötesgående och jag kommer inte acceptera en ny 310, det får bli en annan lösning. Klockan är för känslig för att användas till idrott...

anneliten sa...

Ingmarie, du ska få lite surdeg av mig nästa gång vi ses.

Staffan, så det är inte bara Petra som är smart...

Fitnesscoachen, tyvärr köpt i USA. Garantin har funkat en gång - min första klocka var urkonstig och blev utbytt. Denna gång tvivlar jag.

Jenny, valnötsbröd är min favvo oxå :-)

Erik, vi lider ingen brist på varken vin eller bröd. P ordnar det första och jag det andra.

Jesper, följ Martins tips - det blir bra utan krångel (mer än lite vikningar).

Janne, lämna surdegen hemma - det är precis vad man gör bäst i när man springer.

Sofie, jag har inte provat men jag tror att Erik lånar ut på prov. Så är det i alla fall med stolarna. Han kommer säkert till ditt jobb och visar om du vill.

Katarina, tyvärr känns det inte som jag haft tur. Trodde det berodde på att jag valt den nya "barnsjukdomsmodellen". Visst är det sjukt med träningsprylar som är så pass stötkänsliga. På Garmin bara!

Sverker sa...

Jag har så tunna fönster att det räcker att lägga min 305:a på fönsterbänken så hittar den satelliter.

Surt för dig att det pajar:(

anneliten sa...

Sverker, mycket trist faktiskt. Dagen då allt gick sönder. Kylskåpshyllor ramlade ner, lasagneplattor smulade sig och jag tappade min Garmin.