måndag 1 november 2010

När jag får göra som jag vill

Så vad gör jag med min träning när lusten får styra? Löpningen tar betydligt mindre plats än den brukar och är klocklös. Löplusten har visserligen börjat återvända, men jag vet att det är smart att vila nu. Spinning känns kul och jag är åter stammis på lördagmorgnarnas body pump-pass, trots att den styrketräningen inte är optimerad för löpare. Lite yoga då och då. Ett och annat sporadiskt besök i gymmet. Ungefär som vanligt alltså, men som sagt med mindre löpning och lite mer annat.

Under fyra novemberveckor ska jag fortsätta att återhämta mig. Men nu med lite mer Nilssonsk struktur. Tre löppass i veckan ska det bli. Fortfarande fritt från intervaller och tröskelpass. Och som längst 80 minuter. Löpspecifik styrka till det. Frihet att lägga till spinning, vattenlöpning, powerplate, step, yoga - ja till och med body pump om jag vill. Allt efter behag.

Men hur det än är så börjar jag längta till den 29 november. Då börjar jag träningen inför Stockholm marathon på riktigt. Samtidigt som Szalkai drar igång sitt program överlämnar jag mig i tränare Nilssons kompetenta händer.

7 kommentarer:

Johan Renström sa...

Det låter klokt. Jag brukar lägga in två lite längre perioder för återhämtning varje år och sen känner jag stark lust igen.

Anna (Orka mera) sa...

Jag väntar också på att få börja marathonträna. Fast min bråkiga fot är glad att det är några veckor kvar!

Löpning & Livet sa...

Det ska blir roligt att följa dig! Vad har du för mål iår? sub 3:25? (för du var inte under det också va?)

Jag vill också maraträna!

Petra sa...

Oj, nu fick jag mig en rikig tankestallare sjalv for nar man borde satta igang med maratraningen. Hade tankt nagon gang i mitten pa december.

Lite mer annan traning i nagra veckor kan ju ocksa vara kul. Och det ar framforallt bra att jamfora med det man egentligen vill trana!

Ingmarie sa...

Ja njut av vilan och friheten. Sen blir det jobba av! ;-)

anneliten sa...

Johan, återhämtning är ett måste. Oklokt att låta bli. När jag tänker efter har jag också två återhämtningar per år - den ena på hösten, den andra efter maran (juni).

Anna, bäst att låta foten bråka av sig ;-)

Andréa, förstår att du vill nu - men du har så många maror framför dig. Målet är definitivt sub 3.25. Kanske fem minuter till, men jag har inte riktigt landat i att tro på det.

Petra, mitten av december räcker nog. Den 29 nov är det 26 veckor kvar, och så långt är ju Szalkais program. Som jag visserligen inte följer...

Ingmarie, du ser också fram emot den 29 nov va?

Anonym sa...

Jag tycker det låter härligt! Det är viktigt att ta en paus från fokus ibland, tror jag. Bara vara, och låta lusten styra. Då är lusten med på andra bullar när det är dags för det!