söndag 6 mars 2011

Bra glid vill jag inte ha

Frukost framför vasaloppet. Bra glid idag för de allra flesta åkare tycks det. Jag ska inte åka skidor. Jag ska springa långpass och behöver fäste.

Kvalet över skovalet. Jag är sugen på barmark. Jag tycker att jag har sett en hel del barmark därute. Jag väljer bort mina mörkrosa ice bugs till fördel för ett par knalloranga Saucony.Fel val. Is nästan överallt. Skridskor hade varit bra skor. I mina Saucony glider jag omkring som Bambi och förbannar min dumhet. Saknar min bugs.

8 kommentarer:

Sofie RW sa...

Bar mark fullt ut skulle verkligen sitta fint. Vi var ut och promenerade idag, och jag skurrade runt som Bambi medan maken kunde gå utan att halka det minsta. Efter att ha undersökt hans skosulor kom jag på hans knep - fullt med smågrus fasttrampat i krusorna, och naturliga dubbar. Borde också skaffa mig sådana.

Lennart sa...

Hej Anneli!
Jag hade samma upplevelse som du på mitt långpass idag. Blankis i två mil!

MVH

Löpning & Livet sa...

Jo.. jag hade också sett lite barmark och trodde det skulle kunna bli en lite snabbare promenad med vagnen idag. Men nä, snarare pensionärstempo pga isbana :)

Ingmarie sa...

Helt hopplöst! Tur ingen av oss bröt ben och armar. Eller spräckte skallen...

JOHN sa...

Fast det var ju tur att du klarade dig helskinnad :).

Blankisen är förhoppningsvis borta om tio dagar. Nu är våren nära! Det känns i hela kroppen :)

Lars sa...

Tror att söndagen var väldigt speciell eftersom temperaturen låg kring noll + sol. Även på vägpartier som såg helt torra ut blev det glashalt när man sprang in i skuggiga partier. Här i Uppsala alltså.

Anonym sa...

Jag som trodde att ni i stan hade mer barmark än jag här ute på landet. Lyllo mig! Barmark hela långpasset i lördags. Så länge jag undvek vägrenen och valde vägbanan. Bara två bilar som tutade. Jag inbillar mig att det var folk jag kände som hälsade glatt, inte irriterade bilister som tyckte att jag inte hade mitt i vägen att göra. :-)

anneliten sa...

Sofie, och jag som irriterar mig på grus som fastnar under löparskor! Tänker att designern tänkt fel... Kanske ska jag tänka om och använda grusinlöpta skor som vinterskor?

Lennart, men du avverkade dina isiga mil rätt fort ändå ;-)

Ingmarie, jag minns förra vintern när vi båda skadade oss på skogskyrkogårdslöpningen ;-)

John, bara tio dagar - det står jag ut med! Nu vet jag ju av erfarenhet att det kan snöa ända in i maj (och mitt andranamn är Krösa-maja)

Lars, här fanns det väldigt lite barmark alls (om man inte vill bli påkörd av en bil förstås).

Bureborn, rätt inställning till tutandet där! Så himla mycket "i stan" känns det inte här i Huddinges utkanter, men det är förstås inte landet landet.