onsdag 9 mars 2011

Mellanmålet

Mål hit och mål dit. Och mitt i alltihopa så glömmer jag återigen det viktigaste målet. Mellanmålet. Ett mål jag behöver om jag ska orka träna hyfsat hårt.

Mitt uppe i den för chefer halvtunga mål- och utvecklingssamtalsperioden befinner jag mig. Rätt använda är dessa övningar superduper-redskap för att få en verksamhet att fungera och förändras i rätt riktning. "Rätt använt" betyder grundliga förberedelser och modet att vara ärlig och tydlig också i de fall man är långt ifrån nöjd. Hur ska man annars få till förändring? Låter självklart, men ack vad det suger energi.

Förberedelser, mål och planer. Träningsplanen för dagen var tuffa trösklar. Den planen bröt ihop helt. Möten som drog över tiden. Och jag som återigen missat det där viktiga mellanmålet. Fem timmar efter en åtta-bitars sushi (bjudlunch - då bestämmer inte jag) är jag inte i skick att ge mig på tröskelträning. Bränslelampan blinkar ihärdigt. Jag skippar träningen.

Ett mål- och utvecklingssamtal med mig själv pågår i mitt huvud. Ett samtal om hur jag vill utveckla min löpning och med Stockholm marathon-målet som närmsta huvudmål. Jag kommer fram till att för att nå mitt ultimata mål - att kapa ganska många minuter på förra årets tid och gå under 200 minuter, måste jag bli bra mycket bättre på mellanmål. Bland annat.

Tröskelpasset har jag flyttat till morgondagen. Och jag har planerat in ett mellanmål. Jag har till och med skrivit in mellanmålet i min outlook-kalender.

6 kommentarer:

Staffan sa...

Mellanmål är bra, både födomässigt och på annat sätt!

Ett sätt att minska pressen är ju att formulera mål i flera nivåer, ett ultimat dröm-mål (200 minuter) eller OK-mål (mellanmål t ex sub 3:25) och ett Nä-nu-skiter-jag-i-det-här-och-börjar-med-Boule-istället-mål.

JOHN sa...

Ett annat mellanmål måste ju vara mittcirkeln på en fotbollsplan :)

Jag håller med Staffan i övrigt. Flera mål är inte fel, men att sänka mig så lågt att jag börjar spela boule... Då känns det som jag kan skita i allt annat också.

jona sa...

Amen Sister!

LOPARJANNE sa...

Det är viktigt det där med mål och tider i löpningen... Och i det vanliga livet får man sätta ihop dem till måltider. Men det är minst lika viktigt.

Nu ska jag kolla på slutspelshockey och det får gärna bli mellanmål där också, alltså mål i andra perioden!

anneliten sa...

Staffan, mellanmålet för SM är just 3.25 - 1.50 snabbare än förra året...

John, boule är kul ju! Men inte lika kul som löpning :-)

Jona, önskar att jag kunde äta lite mer som du.

Janne, helt rätt - måltider är viktiga för att nå mål tider. Jag är inte riktigt lika trixig med ord som du inser jag. Trots att jag försöker ;-)

Lotta sa...

mellanmål, dagens viktigaste mål! ;) jag älskar sushi, men inte är det nåt att träna på, speciellt inte efter fem timmar.