fredag 13 april 2012

The fot bone connected to the leg bone

Them dry bones... Som jag försöker springa med.

Ett besök hos en guru idag. Ingmaries. Han kallar sig kinesiolog och heter Danne.

Han testar mina rörelsemönster. Han testar mina kopplingar mellan nerver och muskler. Eller i alla fall är det det han säger att han gör när han kollar min muskelstyrka före och efter ett litet nyp (smärtstimulering med fingrarna alltså...). Sedan behandlar han. Med tryckmassage på insidan av vaden och under foten. Med manipulation av ett litet litet ben på fotens översida, precis där foten viker av och blir leg bone.

Han läser min skadehistoria. Den jag hade i läxa att skriva ner. Han dissar mina sko-inlägg. Med mina funktionella (!) fötter ska man inte behöva inlägg tycker han. Problemet är snarare mina orörliga fotleder. I samma ögonblick som han pekar ut fotlederna så känner jag att det är sant. Det ÄR verkligen där roten till det onda finns. Danne är på god väg att bli min guru också.

Längre än så här kommer jag inte. Och det är tydligen inte helt normalt. Jag får förstås en fin kinesio-tejp som plåster på såren. Danne är ju kinesiolog.

Över helgen ska kinesiologen tänka. Ta fram en plan. Jag kan knappt vänta. På att få lösgöra foot bone från leg bone.

9 kommentarer:

Lisa sa...

Spännande!! Tänkt om det löser sig med mirakel-mannen?:) Jag måste säga att jag blir sugen på att testa. Men innerst inne känner jag väl lite att - vad ska han kunna göra åt ett diskbråck liksom?... Hur mkt kostar det, och hur svårt är det att få en tid?:)

Lennart sa...

Igår när jag var hos naprapaten fick jag nästan samma tejpning som du fick :-). Min tejp ska dock sitta på utsidan av vaden mellan knät och fotknölen :-).

Syftet med min tejp är att den ska göra huden mindre rörlig och på de sättet ge massage när jag går och rör på mig. Lite svårt att förklara så här kort, men jag förstod hur han menade.

Jag kommer att ge det en chans och jag har sett många med liknande tejp så förhoppningsvis ligger det något i det här :-).

Trevlig helg!

anneliten sa...

Lisa, jag fick tid ganska snabbt. Någon vecka kanske. jag vet faktiskt inte vad det kostar. Ska få en faktura. Ingmarie vet nog.

Lennart, jag har haft kinesio-tejp två gånger tidigare (gubbvad och hälsena). Taktil stimulering som påverkar andra nervimpulser - så har jag förstått det. Jag vet inte om jag tror på det egentligen. Men det lär inte skada i alla fall.

Shaman sa...

Vad jag önskar att det fanns en liknande guru i Göteborg...nåt fel är det med mina ben och jag skulle vilja veta vad...

Ingmarie sa...

Han ÄR fantastisk! :-) Bäst av alla!!!!
600kr kostar det och jo Lisa, jag tror han kan hjälpa dig. Hur ska jag förklara när vi ses. :-)

Ingmarie sa...

Och Shaman, det finns kinesiologer i Gbg också!
Kolla på; http://www.kinesiologer.se/

Anna (Orka mera) sa...

Spännande! Hoppas han får ordning på din fot!

bureborn sa...

Ska bli verkligt spännande att höra vad han kommer fram till efter helgens tänkande!
Naturligtvis måste jag genast testa hur långt jag kommer. Inte så mycket längre visar det sig...

Suzan sa...

Hoppas det bli bättre snart!