söndag 22 april 2012

Istället

Mina söndagar brukade vara långpassdagar. Brukade. Ett par månader sedan sist. Men snart kanske. Foten känns bättre och bättre.

Långpass tar tid. Och kräver lite planering. Utan långspring blir söndagen helt klart friare. Tid blir över. Eller borde bli.

Jag saknar långpassen. Jag saknar dem mycket. Också en regnig dag som idag. Min helgrutin har istället blivit body pump och CXworx på lördag förmiddag och spinning och core på söndag eftermiddag. Ett substitut. Men det ersätter inte känslan av att ha två-tre oavbrutna mil i kroppen. Den sköna, nöjda tröttheten som man bara får av ett långpass.

Tiden kan man förstås lätt förbruka på annat. På att jämföra frustrationer med vän som har ont i ljumsken och inte heller sprungit långpass och därför börjar frukta att hennes första maratonstart ever är i fara. På att försöka få e-legitimationen att fungera så att deklarationen kan fixas. På att fixa inbjudningarna till stundande studentmottagning.

3 kommentarer:

Shaman Dalie sa...

Samma här, men jag kan tyvärr inte ersätta löpning med annan liknande aktivitet. Så istället så blir det en massa annat: städning, bakning, läsning...inga dåliga sysslor direkt men jag föredrar långpass i solen ;)

Shaman Dalie sa...

Sv: Ja, titta på hans kalender, han kommer att ha några kurser i Stockholm: http://bgmsanalys.se/kalender/kalender.htm

anneliten sa...

Thanks! Det kan definitivt vara något för mig!