torsdag 5 april 2012

Varför?

Jag gillar verkligen den frågan. Varför? Men jag gillar inte när vuxna inte svarar barn vettigt. Som idag i omklädningsrummet till mitt gym. Som också är badhusets omklädningsrum. Därav många barn. Barnet som frågar. Och mamman som svarar "för att det är så". Jag gillar inte det svaret. Respektera och uppmuntra barnets frågvishet och svara hellre "jag vet inte". Så tycker jag.

Jag ringer Danne. Ingmaries kinesiolog och guru. Han som fixar hennes kropp när den är sned. Han är frågvis. Han undrar VARFÖR jag är skadad. Han tänker göra sitt bästa för att ta reda på det säger han. Och jag längtar redan till onsdag efter påsk när jag får träffa honom. Han vill gå till botten med orsaken. Inte bara behandla symptomen i min hålfot. Min läxa är att skriva ner min skadehistoria. För honom att läsa. Jag vet redan att den röda tråden är höger sida. Efter det att vänster knä var skadat på kryckbehovsnivå (2006) så har det alltid varit höger sida som bråkat. Från piriformissmärta, till hälseneont och gubbvad. Och nu plantar-trubbel. Alltid höger sida.

9 kommentarer:

Ingmarie sa...

Det är den där helheten jag alltid tjatar om... :-)

Lennart sa...

Hej!
Jag hoppas verkligen att du får hjälp och att du snart är tillbaka.

Jag förstår hur det känns och jag hoppas verkligen på det bästa.

bureborn sa...

Varför? Världens bästa fråga!Håller tummarna för att Danne kan hitta svaret.
Snygg vårgrön skrud du gett bloggen!

The Run sa...

Hej Anneli, surfade in på din löparsida och passar på att tipsa om årets upplaga av The Run, som borde vara något för dig! Lycka till framöver med löpningen!

Lisa sa...

Ojoj, jag blir också sjukt sugen på att gå till honom. Borde troligen gjort det för länge sedan... Hoppas det hjälper!

Löpning & Livet sa...

Höger sida är det som krånglar om/när något krånglar hos mig också. Som tur är inget långvarigt än sålänge. Hoppas han hittar felet!

Unknown sa...

Håller alla tummar för din plantarrehab, min har börjat krångla (höger ) så jag kör excentriska tåhävningar för fullt. Krya på sig o Glad Påsk!

Erik sa...

Håller tummarna inför ditt besök hos Danne! Glad Påsk!

Västgötskan sa...

Ja du... Vuxna är konstiga ibland. En mamma på äldsta sonens dagis hade sagt att barn som låg i magen kom ut genom en dragkedja mitt på magen.
Detta berättade han STOLT när han kom till dagis och blev mer eller mindre utskrattad av de andra barnen.

Behöver man säga att han var rätt så förbannad på sin mamma sen.... :-P

Hoppas dina skador ger med sig. :-(