måndag 9 april 2012

Tvärnit

Så det kan gå. Min spinning-granne tappar sin megastora vattenflaska. Hon bryr sig inte så mycket om det utan spinner vidare. Jag bryr mig inte heller. Sådant händer ibland. Men idag vill omständigheterna att flaskan ska rulla in under min trampa lagom tills jag trampar ner. Tvärstopp. Rätt läskig känsla faktiskt. Från fullt ös till stillastående i ett tramptag. Tur i oturen att jag satt ner.

Jag noterar också att en del spinningcyklar är bättre än andra. Den jag sitter på idag är grymme-svår att ställa in. Superlätt -superlätt - ganska lätt - nästan omöjligt att trampa - tvärnit. På bara någon halvcentimeters vridning på motståndsvredet. Jag är van vid "min" cykel (den jag alltid väljer när den är ledig) med mycket större spännvidd i motståndet. En cykel där man kan finlira och hitta optimalt motstånd för varje tempo och för varje utmaning, vare sig det är tung-tramp eller supersnabb spinn.

4 kommentarer:

Lennart sa...

Läskigt. Hoppas verkligen att det gick bra!

Hur känns det i hålfoten idag efter gårdagens pass?

fitnesscoachen sa...

Oj, det hade kunnat gå illa!

bureborn sa...

Hu! Vill inte alls tänka på kombinationen knän och tvärstopp på spincykeln. Tur att det gick bra!

anneliten sa...

Lennart, det gick bra. men jag blev rädd och fräste lite åt tjejen. Fick tillfälle att be om ursäkt idag. Det kändes bra.

Fitnesscoachen och Bureborn, ja det var läskigt faktiskt. Men gick ju bra.