tisdag 17 april 2012

Logga skor på jogg.se

Jag har nya arbetskamrater. Mitt lilla enmansföretag har blivit partner med ett par andra fåmansbolag och vi delar kontor. På Östermalm minsann. Och än så länge har de inte tröttnat på mitt löpartjat. I alla fall inte uttalat. Nåja, jag håller hyfsat låg profil, särskilt nu när jag är skadad.

Jag har i alla fall hunnit orsaka rejält ömma vader hos helglöparen L. Efter att ha pratat om fotisättning och den numera rådande framfota-paradigmen provade han. Lite för länge för att vara första gången kanske.

Nu funderar L på att byta skor. Han har ett par och de har några år på nacken. Så det är dags - det håller jag med om. Han ber om råd. Om skomodeller ska man inte ge råd. Så jag svarar Runners Store eller Löplabbet och gärna mer än ett par. Jag visar mina fyra aktiva par på jogg.se. Statistiken över hur långt de har gått. Hur långt de har kvar. Jag berättar om deras olika syften. Nörd? Nä, inte jag.

Plötsligt inser jag att alla mina skors steg faktiskt inte är loggade. Trots att jag loggat alla mina pass. Det händer nämligen att de sitter på min dotters fötter. När hon får för sig att ta en löptur. Som nu ikväll. Hur gör man då? Kan man logga skoförbrukning utan att logga pass. Nä, där går gränsen för nörderiet. Och för skokontrollen.

6 kommentarer:

Staffan sa...

Jaså, du övergav Excelbladet till förmån till Jogg.se, kul!!

anneliten sa...

Just nu kör jag dubbel bokföring. Behöver övertyga mig själv och såsmåningom Ingmaire att hon kan titta i jogg.se. Jag är inte helt överens med valmöjligheterna dock, när man får ut statistik inser jag att jag borde loggat annorlunda.

Anonym sa...

Välkommen till Östermalm! Har också min arbetsplats där. Brukar ta en lunchlöpning längs Djurgårdskanalen eller varför inte Lill-Jahnsskogen. Och det är många som gör som jag. Trevligt och inspirerande!

Lisa sa...

Förstår dilemmat. Skorna nöts, men inte du,,, Enda lösningen är väl att dottern fixar ett par egna?;) Hur går det förresten med foten nu?

bureborn sa...

Ja, det är ju bara att konstatera. Även jag har nördat ner mig, och börjat logga skor på Funbeat. :-)
Två personer som springer i samma skor. Hm? Jag funderar över något jag hört om att man aldrig ska köpa begagnade skor till barn eftersom människor går så olika och de använda skorna skulle kunna ge ortopediska problem.

anneliten sa...

Anonym, för en sekund trodde jag att du var L. men L springer aldrig lunchpass.

Lisa, ibland känns det som om dottern "lånar" allt jag har. utom kanske mina rejäla trosor. Hon har egna skor.

Bureborn, vi får se hur det blir när Pumlan blir tonåring. Kanske blir hon också en "lånare". Idag hittade jag min pennvässare till kajal-pennor i dotterns sminkväska. Hennes kommentar? "Oj, jag råkade lägga den bland mitt smink".