fredag 20 april 2012

Goda råd är inte alltid roliga

Och så var det det där med skorna. Ingmarie har i ett sms antytt att hennes guru, kinesiologen Danne som jag besökte förra veckan, är bekymrad över mina skor. Eftersom Ingmarie satt en smiley efter meddelandet så förstår jag att det inte är mina Newton det gäller.

Mycket riktigt. Idag får jag ett instruktionsmail från Danne. Han gör sitt bästa för att linda in smällen. "Det är kanon med fina skor" börjar han. Men. De skor jag hade på mig när jag gick in i hans besöksrum tycker han är mindre lämpliga. Vad då då! De klackarna var bara tio centimeter!

Jag mäter 158 cm i strumplästen. Jag gillar skor. Jag gillar framför allt skor med klackar.

Ett av mina många par klackskor. Just dessa klapprade jag in i Dannes besöksrum i. Det ångrar jag. Det han inte vet kan han inte avråda ifrån...

Danne förklarar vad jag egentligen redan förstår, men kanske inte vill inse. Min hälsena lever i ett förkortat tillstånd alla timmar jag går och står i klackskor. Normalläget för mina fötter under sådana dagar är inte normalt ur ett fotanatomiskt perspektiv förklarar han. Och uppmanar mig att rota i garderoben. Efter platta skor.

Just det rådet tycker jag inte är kul. Inte kul alls.

12 kommentarer:

Ingmarie sa...

Bara att välja. :-)Onda ospringbara fötter men snygga skor eller glada springbara fötter men mindre snygga skor.
Jag har valt...

Daniel sa...

Alla dessa val!!! ;)
Snygga skor iaf!

Anna (Orka mera) sa...

Haha, jag är tvärtom. Ramlar omkull med klack. Älskar platt :)

Löpning & Livet sa...

Men då kanske jag kan få gå i "gå-i-klackskor-skola" hos dig? Fast frågan är när jag ska ha nytta av kunskapen :)

Snorkkis sa...

Om du använder platåskor som har klack både fram och bak då? :)

Jag som trodde att klackar ändå var lite bra för att det tränar andra muskler i vaderna, baklåren och rumpan. Men att gå många timmar per dag i klackar kanske inte är bästa medicinen...

bureborn sa...

Är inne på samma linje som Snorkkis - platåskor? Fast sen var det ju det där med vrickningsrisken. Platådojjor är klart riskabla.
Själv föredrar jag platta saker, knäar konstigt i klackar och ser inte alls så där snygg och läcker ut som folk gör som behärskar tekniken. Jag ser faktiskt exakt likadan ut som jag gjorde när jag var sex år och lånade mammas pumps.

anneliten sa...

Ingmarie, jag tror aldrig att högklackat varit något du velat ha så för dig är nog valet enkelt, eller? Tänk dig det omvända - att Danne säger att du MÅSTE gå i högklackat jämt -skulle det kännas kul? Det skulle inte vara "du" tror jag.

Daniel, visst är de. Och jag har fler. Många fler. Vissa inte ens använda ännu.

Anna, jag kan lära dig!

Andréa, övning ger färdighet. Vem vet vad framtiden bär på. I din ålder började jag på Astra och det var då jag insåg att kläderna betydde något för min image och att det var ett hjälpmedel att få de uppdrag man ville. Knasigt men sant.

Snorkkis, andra naprapater har kommenterat mina skor, men ingen har förbjudit...

Bureborn, övning ger färdighet. Och trixet är att korta steget (lite som i framfotalöpning).

Västgötskan sa...

Du kanske kan kompromissa och gå i högklackat HALVA dagen och byta vid lunch? ;-)

Ingmarie sa...

Sant... Förlåt om jag lät okänslig...

Unknown sa...

Oj förstår dina tankar, går det inte att gå en medelväg att ha skor bara på arbetstid, men att rehabträna dina korta hälsenor?

Peace Love och Löparskor!

Ingmarie sa...

Å andra sidan så hade jag gått i högklackat med glädje om jag visste det skulle hjälpa men "problemet" är att det skulle göra sjukt ont och då tror jag inte det är bra... Gå i "lågklackat" tror jag inte gör ont...

anneliten sa...

Västgötskan, eller be mina kollegor serva mig med kaffe och hämtning av papper i printrar och så :-)

Ingmarie, jag har svårt att se dig i högklackat, men ja vet att du gör allt för att få springa, så jag tror dig :-)

Jesper, jag har inte högklackat jämt och definitvt bara på jobbet. Så jag tor jag trotsar kinesiologen och fortsätter som vanligt.