tisdag 10 april 2012

Hållar-bekymmer

Jag börjar få småpanik på bysthållarfronten. Jag har tre svarta och fyra vita BHar, i en och samma modell, som jag går runt på nästan jämt. Jag har verkligen hittat min favorit. Så vad är problemet? De har slutat tillverkas! För ganska länge sedan dessutom. Och de jag har börjar ge med sig. Tro mig, jag har provat andra modeller. Jag har tagit hjälp av kunniga expediter - de som strosar omkring med måttband runt nacken och mäter en på längden och tvären. Men hur väl utprovade de nya BHarna än är hamnar de ganska snart längst in i lådan - till förmån för mina gamla slitna favoriter.

Nästa lika enformig är jag när det gäller sport-BH. I alla fall om jag ska springa, och särskilt om jag ska springa långt. Då är Falke den tydliga favoriten. Den sitter bra. Den håller på plats och den ger absolut ALDRIG skavsår. Alla andra sport-BHar jag provat ger skavsår. I alla fall om jag springer längre än ett par mil. (Vilket i och för sig var ganska länge sedan jag gjorde).

Kanske borde jag bunkra några fler exemplar av Falkes utmärkta sport-BH, utifall de - ve och fasa, skulle sluta tillverkas.

Här sitter jag nu, trots allt, i en budgetsport-BH från New Body. Den duger gott till spinning nämligen. Inte så mycket skumpande och behov av att hålla på plats där. Jag sparar mina favoriter till det de verkligen behövs för - löpningen.

8 kommentarer:

fitnesscoachen sa...

Precis sådär är jag också! Jag har tre favvisar, två Shock absorber (eller samma modell fast svart och vit) och en Casall, som håller tuttarna på plats som berget! De andra slamsar jag runt i om jag ska gymma eller spinna. :)

Karin Engen sa...

Jag har också mina favoriter (speciellt när det gäller sport-bh) men de börjar att bli slitna nu. Jobbigt! Jag har jättesvårt för att hitta sport-bh som jag verkligen gillar, inte för att jag har enorm byst men den verkar ändå vara lite svår att hålla på plats känns det som :) Kanske värt att testa en sådan Falke-topp!

Snorkkis sa...

Jag har problemet att jag inte kan ha sådana som har brottarrygg pga en medfödd sned axel, och det finns väldigt få sport bh:n som inte har det. Som tur är har jag inte så väldigt hoppande och skumpande behag så jag klarar mig med mindre exklusiga modeller. Men svårt att hitta ändå.

Du gör rätt i att spara favoriterna till löpningen - för snart springer du järnet!

Löpning & Livet sa...

Jag skäms när jag tänker på hur gamla de flesta av mina sportbhs är... Men som tur är behöver jag (efter amning) inte längre ha två stycken när jag springer (hade större bröst förr och tyckte aldrig jag hittade några tillräckligt stabila så jag vande mig vid att ha två. Nu har brösten krypmt väldigt mycket..), det betyder ju att jag har dubbelt så många :)

Lisa sa...

Alla har verkligen olika problem!:) jag behöver knappt bh till vardags ... Hehe. Jag tycker faktiskt att new body är bra, de duger iaf bra för mig. Snacka om mkt för pengarna, 150kr är ett kap!

Västgötskan sa...

Jag har en Casall som jag tycker är jättebra. Och så en New Body. Men den använder jag även på löpning. Tycker inte att det guppar omkring, trots att jag har modell större. (Förlåt, too much info?) ;-)

Ingmarie sa...

Ingen som ser dem ändå så för mig är det viktigaste att de är sköna!

anneliten sa...

Fitnesscoachen, men skaver de? För det är mitt problem. Många BHar grejar skumpet (men jag är "bara" B-kupa).

Karin, testa! Det kan funka, men det är inte säkert. Vi är olika. Bra att det finns alternativ.

Snorkkis, du har rätt - nästan alla är brottarrygg, och för mig är det optimalt. Röhnisch har någon variant som inte är brottarrygg men korsade band (dottern gillar den) - för dig kanske?

Andréa, för mig blev brösten mjukare efter barnen, vilket gör det lättare att forma dem i en vanlig BH. men ingen större fördel i en sportBH.

Ingmarie, det är precis det som är grejen - sköna! Mina gamla, ej längre tillverkade BHar, är skönast. Och Falke är underbart skön.

Lisa, tur du har :-)

Västgötskan, New Body kan jag INTE springa i. Och jag är B-kupa. Så mkt info får du av mig :-)