måndag 17 maj 2010

En quitter, del II

Min vår har varit relativt intervall-lös. Ingen backträning. Väldigt lite fartlek. Inga tusingar. Gubb-vad och hälsena har inte tillåtit. Så det var med en hel del vånda jag gav mig på Tränare Nilssons föreslagna intervaller. Åtta stycken fyra minuter långa intervaller, med en ynka minut ståvila.

Just do it. OK.

Shit vad jobbigt!

Jag har lite svårt att hitta någon bra plats. Där jag bor är det rätt kuperat. Vägen jag föll för idag är en slags ridväg. Den lutar lite lätt. Bestämde mig för att börja i motlut för att få göra sista intervallen i svag nedförsbacke.

Efter fyra intervaller kom dagens bloggrubrik till. En quitter. Jag vill inte mer. Jag lufsar helt enkelt hem och erkänner mitt rätta jag för eventuella bloggläsare tänkte jag.

Bestämde mig istället för att ta en lite längre vila. Typ 30 sekunder extra. Och att köra resten av intervallerna med principen springa fint istället för springa fort. Genomförde resterande fyra. Döm om min förvåning när jag inser att min Garmin på ett par sekunder när visar att alla medlutsintervaller gått lika fort. Och alla motlutsintervaller också. Motlutet lite långsammare än medlutet, men om man jämför medlut med medlut och motlut med motlut så var farten superjämn, från början till slut.

Jag erkänner att om jag inte visste att Ingmarie bevakar vad jag gör så hade risken varit överhängande att jag gett mig halvvägs idag. Men jag vill ju inte att hon ska tycka att jag är en mesig quitter...

5 kommentarer:

Pernilla Hult sa...

Kanonbra Anneliten! *alla tummar upp*
Just såna pass är inte helt lätt att genomföra själv..

Sofie RW sa...

Tufft! Och 4 minutare eller tusingar eller något i stil med det är ju så läskiga. Måste kännas rätt bra såhär efteråt?!

Löpning & Livet sa...

Visst är det häftigt hur det kan funka?! Så fort man fokuserar på annat än att det är skitjobbigt och att man egentligen vill sluta, så går det jättebra! Var en stolt icke-quitter! :)

Ingmarie sa...

hehe. Du kan mer än du tror! Det var KANONBRA tider!Jag VET att du är en kämpe och har klarat mycket svårare saker än några fjuttiga 4-min. intervaller. Om jag inte trott du skulle greja det hade jag inte sagt att du skulle. Var stolt, nöjd, njut och tänk på att du nu har byggt både pannben, syreupptagning, mjölksyratålighet och muskler.:-)

anneliten sa...

Pernilla, TACK!

Sofie, 4-minutersintervaller är inte riktigt tusingar för mig just nu - i alla fall inte på knölig häst-stig. Men lika jobbigt är det!

Andréa, MarathonMia brukar ju prata om att förflytta fokus - behöver nog träna mer på det.

Ingmarie, du överskattar min tuffhet...