lördag 24 juli 2010

Viktiga figurer

Vänner är viktiga figurer. Träffar Marie på centralen fredag kväll. Hon är en gammal vän. Vi har känt varandra mer än halva livet. Vi går till Tegnérs gömställe vid Tegnérlunden i Stockholms Vasastad. Vi pratar och pratar. Vi pratar åldersnoja. Hur det känns att inte vara ung och lovande längre. Istället erfaren. Vi pratar löpning och onda hälar. Vi äter jättegoda hamburgare på älgfärs med västerbottenskräm och klyftpotatis. En god Valpolicella till. Livet vore bra fattigt utan vänner, tänker jag.

Tidigare på dagen vattenlöper jag runt i Eriksdalsbadets utebassäng. Med min mycket nyare men lika underbara vän Ingmarie. Vi pratar och pratar. Vi pratar inte bara om träning. Plötsligt bryter en ensam dam in i vårt samtal. Hon vill veta allt om det där underliga vi gör. Måste man ha en grunka runt magen? Var köper man en sådan? Vi svarar vänligt och uppmuntrande - damen behöver helt klart motionera. Efter en stund vill vi återgå till vårt samtal. Det vill damen inte riktigt gå med på... Jag tänker att hon kanske är väldigt ensam.

3 kommentarer:

nicole sa...

Hejsan pinglan! :)
Allt bra idag?

var gärna med i veckans blogg
/Shoppaholly

Ingmarie sa...

Det var min tanke med. Ensam... Ja, vänner är viktiga och vänner som du är värda mer än allt guld och alla diamanter i världen. För du ÄR guld och diamanter. :-)

anneliten sa...

Ingmarie, det är du som är gyllene!