tisdag 2 november 2010

Josefine är inte Sofie

Två saker är viktiga för att spinning ska funka för mig - en peppande instruktör och bra musik.

Sofie är helt enkelt världsbäst på pepp. I alla fall när det gäller att få mig att klämma ur mig varje uns kraft. Grym och krävande är hon. Alltid med glimten i ögat. Men med bäbis på väg inom några veckor är Sofies mage lite för stor. Josefin tar över. Josefin får godkänt. Men hon är inte Sofie.

Jag tänker att det inte kan vara så lätt att komma till en spinningsal full med "stammisar". Folk som fäst sig vid, och helst väljer, en viss instruktör.

Musiken är viktig. Den ska hjälpa. Hjälpa att hålla ett jämt och bra tempo. Och höja humöret ett snäpp. Ett par låtar som jag kommer att tänka på när jag tänker på bra spinningmusik är "Tainted love" med Soft cell (eller i någon nyare, fräschare version) och "What you waiting for" med Gwen Stefani.

Sofie brukar ha en hög skivor och en fusklapp. Josefin sätter på en spinningskiva (?) och kör den rakt igenom. Den ena låten går in i den andra utan uppehåll. Detta pauslösa upplägg borde vara jobbigare, men det är det inte. Sofies pass är snäppet tuffare, skivbytarpauser till trots.

6 kommentarer:

Patric sa...

Nä, "What you waiting for" är en riktig skitlåt, så även när man spinnar, inbillar jag mig i alla fall. Gwen Transparent skulle hållit sig till No Doubt.

Ingmarie sa...

Det är väl i och för sig tur att alla inte är lika men det ÄR trist när ens favvo inte är på plats. Härda ut eller byt till annat pass om det går.Hoppas Sofie är tillbaks snabbt efter bebisen kommit.

Löpning & Livet sa...

skivbytarpaus? på andra typer av klasser kan jag tänka mig att det kan funka, men på en cykelklass? Trodde alla använde sig av (egen) ihopmixad musik nuförtiden :) Känns jätteskumt att helt plötsligt ha en paus i passet :)

Tråkigt det där när favvisen slutar! Hoppas den nya blir bra! Eller att du hittar en ny favvo :)

Lisa sa...

Jag som verkade vara enda "o-stammisen" igårkväll märkte kanske inte av skillnaden, men jag håller med dig om det här med musiken... Kände mig inte riktigt pushad av musiken igår!
(Men jag var nöjd bara av att få svettas igen)
:)

anneliten sa...

Patric, du har bra musiksmak (= min) för det mesta, det är danslåtarna som skiljer oss åt.

Ingmarie, jag tror Josefin kan duga, men lika bra är det inte.

Andréa, det handlar om sekunder när Sofie byter låt och musiken är definitivt bättre. Inget pass är samma, musikmässigt eller träningsmässigt och det är det om är en del av charmen. jag tror hon kör på känsla och inspiration. Me like!

Lisa, du är ändå bra mycket yngre än vad jag är. Jag kan bli lite trött när det blir för mycket techno. men så länge man fattar att det är en låt så är det OK och Josefins musik var mittemmellan för mig. Lite halvpeppande, men inte bäst.

Erik sa...

Antar att powerballader går bort i spinning ;-)