fredag 26 november 2010

Snorkkig logistik

Logistik. Kunskapen om att leda och kontrollera materialflöden samt till dessa kopplade resurs-, informations- och monetära flöden. Så står det i Wikipedia.

I det vardagliga tänker jag nog mer på vem som ska åka vart och vem som behöver ha bilen, när jag tänker logistik. Dagens logistiska utmaning handlade om att få materian anneliten hem från jobbet utan bil. Lösningen? Jag snorkkade hem. Har man ingen bil kan man alltid transportlöpa. Som Sofie alias Snorkfröken gör nästan jämt.Min ännu blåare tå klämdes in i sprillans nya Icebugs. Jag sprang skogsvägen hem. Och njöt av varje steg. Ömmande tå till trots.

7 kommentarer:

Katarina M-I sa...

Åh, som jag velar. Det står ett par i träningsgarderoben. Har låda och kvitto kvar.
Kommer jag att använda dem?? Är det värt det här nere?
Men jag är rätt säker på att det blir en lika eländig vinter i år igen...
Svårt...

anneliten sa...

Katarina, de funkar kanon i terräng också - utan snö. Men du kanske redan har terrängskor.

Sofie RW sa...

Undrar om man kan ha Icebugs om man passerar Södermalm när man springer till jobbet - är ju dubbförbud där.

Har läst om bugsen på många ställen nu, och känner mig mer och mer i behov av dessa. Hade fått för mig att de skulle vara klumpiga och tunga, men de verkar vara rätt smidiga ändå. Och snygga!

Unknown sa...

Ah nice låter som en fantastisk träningsform att transport löpa. Jag ska börja det när min idrottsmassör utbildning startar 17/1. Då kör jag mellan Centralen och Naprapathögskolan Frescati, bra va =)

anneliten sa...

Sofie, mina gamla icebugs var lite klumpiga (pronationsstöd) men dessa är som moccasiner - underbart lätta! Förra året sprang jag några meter på Hornsgatan med dubbar - säg inget till farbror polisen...

Jesper, transportlöp är jättebra, kräver bara lite planering. Jag måste exempelvis komma ihåg att lämna lite kläder på jobbet på torsdag så jag kan springa till jobbet på fredag :-)

Katarina M-I sa...

Jag behåller. Har inga terrängskor och de är inte tänkta att främst springas med i stan utan på landet. Så de får stanna:)

...coh julen är räddad. Förra året kom jag ingenstans. Höll på att bli tokig eftersom inga vägar plogas i obygden!

MarathonMia sa...

Dom är så fina! Vill också ha...