tisdag 16 november 2010

Vardagssteg

Initiativrik medarbetare har sett till att vi tävlar på jobbet. Tävlar i antal steg. Olika lag har bildats och det gäller att ha det högsta snittet. Steg per dag per lagmedlem. Mitt lag heter "management by walking around" och vi leder inte. Tävlingen har inte börjat så bra för oss. Några av mina lagmedlemmar och jag har suttit inlåsta i ett mötesrum från morgon till kväll i dagarna två. De två dagar som tävlingen pågått.

Vi loggar våra steg på tappa.se. Där syns alla gångares prestationer och den inbördes ställningen mellan individer och lag. På tappa.se står det att läsa att medelsvensson går ca 5 000 steg per dag. För att må bra behöver minst 10 000 steg avverkas. En stillasittande dag som idag har jag samlat knappt 5 000 steg. Men jag är ingen medelsvensson - i alla fall inte när det gäller rörelse. Ut och gå är vad jag ska göra nu. Samla steg till laget.

På tappa.se finns omräkningstabeller om annan motion än gång (eller löpning - springa funkar givetvis lika bra) lockar.

Tävlingsmänniskan i mig är klarvaken.

10 kommentarer:

Jenny sa...

Kul idé! Hoppas fler tar efter detta!

Patric sa...

På mitt arbete hör man ofta uttrycket "Let's walk around the table to hear what everybody's working with for the moment". Fast vi går aldrig, vi sitter på våra feta häckar och låter käften glappa...

Ingmarie sa...

Dax för (extra) mycket distans kanske? :-)För självklart ska ni vinna!

Unknown sa...

Se där vann den tävlingen på jobbet i år och så tappade jag 15 kg också, var överlägsen. Faktiskt den enda tävling som jagställt upp i och vunnit i livet så jag är mäkta stolt =)

Håller med Ingmarie ut med er på era trevliga söndagsturer sådär en 90 -120 min.

Peace Love och Löparskor!

Staffan sa...

Ha ha vilket sammanträffade, vårt lag på jobvbet (Friska Frivilliga...) har precis gått i mål i Köpenhamn efter att ha startat i Stockholm. Precis som du säger så blir en normal dag utan löpträning ca 5-6000 steg men tack vare löpträning kunde jag ändå hålla snittet per dag strax över 12000 men det fanns många som var långt duktigare än jag i den här tävlingen!

Keep on walking!

lisa sa...

Ut o jogga, det är roligare, och går fortare!
eller skaffa hund, då är man helt enkelt tvungen;)

MarathonMia sa...

Klart ni ska vinna. Tycker att mötesrummen kunde göras större så att man kunde intervall-gå lite mellan sittningarna :)

Sverker sa...

Vi hade också en sån tävling i våras. Det var faktiskt då jag kom igång med löpningen, en gång när det var för tråkigt att gå. Jag vill minnas att jag hann till Mjölby ungefär (jag stryker med handen över mattan och säger Mjöölby...).

Anonym sa...

På mitt jobb är vi uppenbarligen individualister, ingen lagtävling, bara enskilda insatser, vid vårens stegtävling. Trist. För då får man bära förlusten på enbart egna axlar. :-)

anneliten sa...

Jenny, vi är definitivt inte först (tappa.se gör pengar på konceptet) och förhoppningsvis inte sist. Det är en bra idé.

Patric, någon käftglapparmätare finns tyvärr inte. Vad jag vet. Annars vet jag vem som skulle vinna på mitt jobb.

Ingmarie, bring it on. Eller förresten - vänta till 29 nov - tävlingen tycks pågå en bit in i december. När de andra somnat till spurtar rjag i mål med hjälp av några långpass. man kan logga alternativpass, men jag hittar inte vattenlöpning ;-)

Jesper, GRATTIS! Jag kommer inte att vinna och det är jag rätt glad för. Är redan nördförklarad som det är.

Staffan, visst är det kul att se hur folk inspireras! En del av dem rätt otränade typer faktiskt. Superbra grej.

Lisa, jag är lagledare och sa tidigt att alla hundägare mycket gärna får vara med i mitt lag. har ingen själv dock.

Mia, jag hade en stund professor Baltazar för ögonen - kanske kunde jag vanka fram och tillbaka i möteslokalen och se ut som om jag tänkte. Men vi hade externa gäster och man vill ju inte att de ska sprida rykten om galningarna...

Sverker, efter tre dagar är jag nästan i Söötälje.

Bureborn, låter trist utan lag. Men kanske är det bäst så? På mitt jobb börjar det pratas om uteslutning av segisar ur vissa lag...