söndag 1 april 2012

Medan andra springer

Jag är avundsjuk. Och sjuk av springlängtan. Jag läser bloggar om halvmaror i Prag. Jag läser bloggar om träning inför London och Stockholm marathon. Jag läser bloggar som summerar mars. Till exempel Staffans. Med imponerande 26 mil.

Min träningsdagbok är ett excelblad indelat i veckor. Jag brukar inte summera månader. Men för skoj skull gör jag det. Jag får ihop till ett långpass ungefär. Totalt. Drygt 3 mil löpta i mars, uppdelade på småsnuttar med gångpauser. Not so impressive. Men är man skadad så.

Lite mer imponerad är jag över min egen ihärdighet med alternativträning. Nästan en timme om dagen i snitt. Fördelat på 40% spinning, 40% pump och core, 20% vattenlöpning och yoga. Ungefär. Att jag fått en starkare bål på hålfotsskadekuppen - det är det ingen tvekan om.

Men helst vill jag ju bara springa. Och det ska jag. Snart.

10 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Du får trösta dig med att du kommer bli grymt bra alternativtränad. Stark och funktionell! Det har du ju nytta av när du snart kan springa igen.

Staffan sa...

Håller med Andrea, den där träningen gör också nytta, så flitig hade jag definitivt inte pallat att vara om min fot hade bråkat med mig? Någon effekt av den där taggiga Stadium-bollen förresten? Hoppas foten blir bra snart!!!

bureborn sa...

Ditt envisa alternativande är helt klart imponerande! Och visar vilken stark tjej du är mentalt. Suverän tillgång som löpare, och så den där starka kroppen på det. Du kommer att flyga fram i löpardojjorna!

Anna (Orka mera) sa...

Förstår din längtan! Finns inget värre än att inte få vara med och leka i den stora löpargemenskapen! Men du gör det bästa av situationen och när du väl kan springa igen kommer du vara rustad på allra bästa sätt! Så länge kan du kolla in min blogg och vad som kan hända om man springer långt och trasslar in strumpan i ett compeed.... Så kanske löpning inte känns lika lockande längre :)

Suzan sa...

KRAM!

Daniel sa...

Lider med dig Anneli! Hoppas du snart får komma ut! Kram!

Lisa sa...

Suck, förstår precis känslan. Varenda människa planerar och springer lopp känns det som!... Vi får hålla ihop. Wetwest på onsdag vid 12?

Anonym sa...

Lider med dig och vet verkligen hur det känns. Hade samma problem som du och har precis kommit igång efter ett uppehåll på 18 månader då inklusive en graviditet. Mina besvär blev bättre efter att jag gjort fotinlägg till löparskorna.

Jenny sa...

Håll ut och tänk vad bra allroundtränad du kommer att vara! Håll ut! Kram

anneliten sa...

Anonym, tur att det fanns en graviditet i det uppehållet, annars hade jag blivit deprimerad...

Jenny, jag känner mig definitvt bålstarkare.