tisdag 19 januari 2010

Att kämpa med kärnan

Core. Styrketräning för "kärnan". För några år sedan var det ett okänt begrepp - i alla fall för mig. Nu vet nog de flesta att magkorsetten behöver vara stark. Och att det inte bara gäller operasångare.

En god löpare behöver en stark kärna. Att orka hålla löptekniken under långa pass, att springa fortare på träning och tävling och att minska skaderisken - nästan allt ska bli bättre med core-träning säger de som kan något. Och jag tror dem.

Hur kommer det sig då att det är så svårt att få till de där kvartarna? Så mycket mer tid än så tar det nu inte att köra någon planka och lite annat nyttigt. Jag har min nya "skriva-upp-planerad-träning-i-outlook"-strategi. Idag stod det core. Och idag gjorde jag som det stod. Och kände att jag behöver vara flitigare. Jag är inte särskilt kärn-stark. Ännu.

Så här såg mitt hemmagym ut idag. En yogamatta framför brasan och en gammal Runner's world med förslag på core-övningar. Allt illustrerat av magrutig Sanna Kallur. Nåja, core-muskulaturen går mer på djupet än ytliga rutor.

3 kommentarer:

Sofie RW sa...

Vilken mysig hemma-gym plats du hade; kanske kärnan i hemmet? Core-träning är verkligen viktigt - man kan ju inte alltid förlita sig på att ha motvind som gör att man hålls upprätt när man springer :)

Lotta sa...

Ett lite tips kan vara att byta ut datorstolen på kontoret eller hemma mot en Pilatesboll att sitta på. Det är också en bra Core-träning.

anneliten sa...

Snorkkis, som tur är har jag alltid motvind - eller är det bara som det känns?

Charlotte, måste genast tipsa om min kompis Eriks produkt - Swopper. En kontorsstol som inte är helt stadig... www.ergorupp.se. Tyvärr har jag ingen. Än.