fredag 1 januari 2010

Tacksam

Svindlande tisdperspektiv och nostalgi. Nyårsafton firades bland annat med mina vänninor M och T och deras familjer. Vi pratade om var vi firade (tillsammans) millenie-skiftet. Och var vi firade (tillsammans) årskiftet 1989-90. Då, för 20 år sedan, var vi relativt nyblivna vänner, "kursare" på universitetet, med hela livet framför oss. Framtiden var ljus, oskriven och spännande. Jag ser ljust på framtiden nu också, men en känsla har smugit sig in - att allt det goda jag har kanske inte självklart är mitt för alltid.

Tiden går så fort så fort. Att leva i nuet och uppskatta det man har är nog en av de viktigaste livsvisdomarna. För visare blir man, inte av åren i sig men väl av det som händer och sker och av de människor man möter. Jag brukar inte ge nyårslöften, men just i denna blogg för ett tag sedan gjorde jag ändå det - att vara mer öppen med att uttrycka min uppskattning för mina medmänniskor (inlägget om beröm finns här). M och T, mina "gamla" goda vänner, ni har betytt och betyder väldigt mycket för mig! Jag vill träffa er ofta under 2010.

Jag fick en bok av snälla gulliga Ingmarie. I tacksamhetens tecken av Patricia Tudor-Sandahl. En bok som Ingmarie i sin tur fått av en av sina vänninor (hon skriver om den här). Jag är mitt uppe i den. När jag läst färdigt ska den vandra vidare till den av mina vänner som först råkar komma i min väg.


Idag hoppas jag på en långpromenad med min käre P (någon annan träning blir det inte - vilodagsläge). Då ska jag berätta för honom hur mycket han betyder för mig...

6 kommentarer:

Ingmarie sa...

Tänk att man ska behöva påminas om och om igen.
Om hur mycket det finns att glädjas åt, hur fort tiden går och hur skört livet är...

Erik sa...

Så klokt, så sant, så bra!

Miss Agda sa...

Ja, det var lite roligt att du också hade skrivit om tacksamhet. Det är ofta vid årsskiften man blickar tillbaka och inser att man faktiskt har så mycket fint i sitt liv. Men, som du skriver, så är det viktigaste att lära sig att leva i nuet. Det har varit mitt viktigaste mål under flera år nu och ibland lyckas man bättre, ibland sämre. Påminnelser är viktiga (som detta inlägg som du skrivit)
Tack för dina fina kommentarer på min blogg, de värmer mer än du kan ana!
Ha nu ett underbart 2010!

Daniel sa...

Kloka och tänkvärda ord!!! Livet behöver inte vara perfekt bara man ser till att man lever det ;)
God fortsättning på dig!!

anneliten sa...

Ingmarie, Miss Agda, Erik och Daniel, Tack för att ni läser och funderar över vad jag skriver. Nu har jag skrivit blogg i knappt en månad. Hade ingen aning om att det skulle kännas så härligt kreativt att få skriva och så kul att bli läst! Att läsa andras bloggar har jag ju gjort ett tag. Jag är tacksam för att jag hittat bloggvärlden och dess "invånare".

Erik sa...

Och jag är tacksam att just du klivit in i bloggvärlden och lyfter den med dina kloka och klockrena iakttagelser.