måndag 11 januari 2010

Udda fågel


Nu har jag det svart på vitt - jag passar inte in i generiska pulsformler. Inte ens i de med inbyggd tantkorrektionsfaktor. Jag är en udda fågel med ett snabbt pickande hjärta, precis som jag trodde.

Christer på Sport Support Center hjälpte mig ta reda på fakta. Alltmedan jag sprang på löpband i stegvis ökande tempo stack han mig i fingret. Mjölksyra och puls mätte han. Nu vet jag var min aeroba tröskel ligger och vilken puls jag ska hålla mig till på de mitokondriebyggande långsamma långpassen. Glädjande nog behöver jag inte springa riktigt så snigelsakta som jag trodde. Jag vet också var min anaeroba tröskel ligger - huh vilken puls jag måste upp i... Intervaller kommer att bli tokjobbiga.

Alla som misstänker att de är udda fåglar, eller bara vill bekräfta art-tillhörighet, bör besöka Christer. Han är jättetrevlig och framför allt superkunnig. Han kan ge träningsråd och mäta framsteg också. Jag planerar att gå dit igen - efter några månaders Ingmarie-träning.

9 kommentarer:

Snorkkis sa...

Intressant! Han verkar verkligen duktig dendär Skogen!

Ingmarie sa...

Åh vad spännande! Och vad bra att du fick "svar"! (Eller vad man nu ska säga...)Vill höra mer i morgon om hur ni resonerade. :-)

Camilla sa...

Ah! Jag bli supernyfiken jag också! Testar flitigt andra, men vet lite om min egen fysiska status. Det KÄNNS bra i alla fall. Och jag är skadefri sedan mer än tio år tillbaka...

Daniel sa...

Det där skulle jag vilja testa någon gång. Känner mig själv som en udda fågel ibland. Min puls är alltid låg och kommer jag över 170bpm så spyr jag nästan....

Miranda sa...

Nu måste vi ju få siffror också tack Udda fågeln! :)

Pernilla Hult sa...

Det där skulle jag behöva göra också.. Mitt hjärta har jag nog fått från en livrädd kanin tror jag..

Erik sa...

Ser fram emot att höra mer om dina upplevelser på Sport Support Center. Ha det fint!

anneliten sa...

Snorkkis, "Skogen" är duktig. Jag var särskilt nöjd eftersom det var som jag trodde. Ändå är det svårt att lita på sin kropp...

Ingmarie, nu vet vi hur vi ska träna mig :-)

Camilla, Daniel, Miranda, Pernilla - testa vet ja´. Det var inte bara intressant det var peppande också! Att få veta att med väl avvägd träning finns mycket mer att ge. Christer angav vilka tider han tycker jag borde greja med mina förutsättningar.

Erik, är det säkert att du vill det? Det finns så mycket annat spännande vi kan prata om. Fotboll t ex ;-)

Erik sa...

Klart jag är säker! Fotboll vet jag redan allt om. ;-)