fredag 22 januari 2010

Ingen mat för en karl

Jag vill ha riktig mat. Inte en sallad på några spenatblad, tre halverade körsbärstomater, sanslöst mycket rödlök och några kuber fetaost. Det fick jag idag. Möte över lunchen med mat (?) fixad av sekreterare. Min kollega påpekade att det inte var mat för en karl... Eller för en hårt tränande kvinna, tänkte jag och åt snällt upp utan att klaga.

Glömde bort att jag ätit lite dåligt och gav mig ut på 15 km distans, medelhårt tempo. Ungefär halvvägs var jag vrålhungrig. Magen skrek och jag orkade inte riktigt hålla farten. Jag är dessutom sorten som blir grinig av lågt blodsocker.

Det går förstås inte att kräva full utväxling av en kropp som inte har någon energi och jag känner att jag måste äta bra för att träna bra. När jag började träna för mitt första maraton trodde jag att jag skulle bli jättetunn av alla löpning. Så blev det nu inte. Kroppen är fantastisk på att reglera. Hungern är stor efter ett långpass.

När det blir som idag - vrålhunger - vräker jag i mig allt som kommer i min väg och det blir ju inte alltid det mest lämpliga. Eller vad sägs om mackor, valnötter och saltlakrits - innan middagen!

5 kommentarer:

Patric sa...

Var är min chokladkaka?!!

Erik sa...

Vad underbart att känna igen sig i ditt resonerande om grinighet vid lågt blodsocker och att vräka i sig allt man kommer över bara för att hungern och "darret" har tagit kontrollen över en. Det har hänt ibland när jag spelat tennis att jag blivit så sanslöst hungrig att jag tappar allt fokus på spelet. Det enda som rör sig i mitt huvud är mer eller mindre nyttig mat. Oftast mindre. Jag har oftast med mig en banan och kan på så sätt få stopp på det värsta. Håller på dig Anneli!

K sa...

Jag säger bara Samiakki......

Ingmarie sa...

Håller helt med. Det tråkiga är att sådär tror många att vi vegos äter...:-(

anneliten sa...

Patric, i min mage - var annars? Nåja, du har nog ätit en och annan ruta av min choklad oxå...

Erik, hehe.... är du också en blodsocker-suring! Det finns vissa i min närhet som gärna ser till att jag får den mat jag behöver i tid!

K, jag är så nyfiken och letade i hela kvantum efter Samiakki. Hittar inte!

Ingmarie, håller med. En del restauranger gör vegomat som man behöver idissla föra att få någon näring ur.