fredag 29 januari 2010

Terapi och snygga skor

Min kloka chef låter mig gå till en gestaltterapeut lite då och då. Det behöver jag för att utveckla mitt ledarskap. Men också för att hantera lite privata dåligt läkta sår och hangups. Gestaltterapi bygger på helheten, allt som format människan till den hon är, och utgår ifrån personligt ansvarstagande i nuet. Svårt att beskriva tydligt, men det fungerar för mig. Idag var en terapidag.

Min Ingrid träffar jag på Hornsbruksgatan. På samma gata finns min favoritskoaffär. En slags outlet av provskor. Prototyper som visats för inköpare och som kanske blev producerade. Eller inte. Det finns allt möjligt kul och det är billigt. Ett Mecka för en sko-junkie. Jag är en ganska liten tant och just i detta fall är det en förutsättning. Skorna är i storlek 36-37½. Om man inte är ute efter herrskor, då är det 41-42 som gäller. Lite Saucony löparskor brukar oxå finnas, i lite bredare storleksomfång.

Vad tycks om mitt senaste fynd - Dr. Martens för 300 riksdaler.

Skoaffären är bara öppen ibland - nu får vi snällt vänta till mars. Lovar att påminna när det är dags. Samma koncept tycks finnas i Göteborg också.

Idag kändes terapin extra angelägen. På jobbet skulle min nya position annonseras med en liten intentionsbeskrivning av mig. Jag har i vanliga fall inte ett dugg svårt för att prata inför hur många människor som helst (nästan), men idag var jag så nervös att benen skakade. Jag vet med mig att inte alla blir överlyckliga och mitt problem, enligt Ingrid, är att jag funderar för mycket över vad folk tycker och tänker om mig. Och då fokuserar jag gärna på det negativa.

Alla har åsikter om sina chefer och mycket få har enbart positiva saker att säga om någon chef. That is a fact. Nu ska 50 pers tycka och tänka om mig... Men vem vet - majoriteten kanske tycker att jag duger?

3 kommentarer:

Erik sa...

Anneli! Du skriver så bra, och tänker så klokt, att jag snart kommer att be om en privatlektion eller två. Ha en fin helg!

K sa...

Även om inte alla 50 tycker att du är bäst, så är du det <3

Ingmarie sa...

Säger som K....