lördag 23 januari 2010

Att återhämta sig

Vilodag idag. Från träning alltså. Veckohandling, tre maskiner tvätt (varav en enbart mina träningskläder), städning, matlagning och inköp av ny kaffebryggare är inte direkt att ligga på latsidan. kaffebryggarinköp var ett måste. Den förra, en termosvariant, har exploderat. Poff sa det. Termoskannan är helt full av små, små glasskärvor. Efter ett långpass bara måste jag ha kaffe. De sista kilometrarna brukar jag börja längta efter koffeindosen. Och nu har jag en ny skinande bryggare som lätt fixar en välförtjänt kopp efter morgondagens planerade runda.

Återhämtning och vila är en viktig ingrediens i träning - det vet nog alla som läst en artikel eller två i någon träningstidning. Återhämtning från vardagsstressen är nog också viktig. Jag får den delvis genom min träning. Löpningen blir avslappning från jobbstress.

Att bara vara är lite svårt för mig. Jag vill känna att jag gör något nyttigt. På dagens shoppingrunda köpte jag en Damernas Värld. En inre bild av hur jag sitter uppkrupen i ett soffhörn och bara slappar med min tidning kommer för mig. En bild som hämtad ur en Ikea-katalog eller en inredningstidning. Den bilden blir sällan verklig. Det finns alltid en diskmaskin att plocka ur. Tidningen hamnar bland andra olästa i tidningsstället.Tänker att bloggen är slöseri med tid - se där jag kan faktiskt göra saker som inte nödvändigtvis är "nyttiga"! Heja mig!

7 kommentarer:

Patric sa...

200 damtidningar senare har fortfarande inte sett dig uppkrupen i soffhörnet. Vi hade fått en ny soffa för pengarna... :)

Miranda sa...

Jag håller med, jag tex föreställa mig hur skönt och mysigt det skulle vara med ett varmt bad och en bra bok. Men sen när jag väl är där så blir jag direkt rastlös och vill röra på mig ;D

Ingmarie sa...

Precis så där tänker jag med. Ser mig själv gå runt i klänning, hur jag målar tavlor i lugn och ro, ligger i hängmattan och läser en bok, drejar något fint i lera o.s.v. men hur blir det i verkligheten? På sin höjd att jag plockat fram målargrejerna och den där boken och kollat lite på leran. ;-) Du har en överraskning att hämta hos mig!

Lotta sa...

Håller med dig, i slutet på långpassen brukar jag planera in tex ett skönt fotbad eller hemma spa i badkaret. Med det brukar sluta med att det blir en snabbdusch med lite fot skrubb på badkarskanten.
I dag ska jag prova min nya Garmin klocka så jag kommer nog vara fokuserad på träningen:-)

Camilla sa...

Vilket underbart inlägg! Och så skönt att inte bara jag känner igen mig själv... Fortsätt "slösa" tid på bloggen, tycker jag! Det uppskattas av dina läsare.

anneliten sa...

Patric, brukar inte direkt se till dig i soffhörnet heller, men jag vet ju var du läser :-)

Miranda, jag kommer inte ens i badet. i förra huset hade vi lyxigt bubbelbadkar - jag badade typ två gånger på tre år.

Ingmarie, att måla, dreja, sy och så - kanske blir det när vi blir pensionärer? Mamma hinner i alla fall sånt.

Charlotte, måste erkänna att jag duschar ganska länge. Men scrub och så det blir nästan aldrig, fast det är så skönt.

Camilla, Tack! De orden värmer.

Erik sa...

Fortsätt att ge oss dina intressanta och välskrivna inlägg. :-)