onsdag 13 januari 2010

Passar bra idag tänkte jag förvånat

Jag har tänkt mig att transportlöpa närhelst det går. Jag är dock ganska duktig på att hitta anledningar till att det inte passar så bra just idag, eller just imorgon, eller i övermorgon heller för den delen...

Några av mina skippa-anledningar:
* Måndagar går inte, för då har jag inte hunnit ställa dit business casual-kläderna på kontoret ännu. Att tänka på det på fredagen är lite för lång planeringshorisont för mig.
* Många dagar vill jag ha hem jobbdatorn - kanske behöver jag göra något litet kvällsjobb som inte går att göra på hemdatorn? Att det oftast inte blir så mycket av med sådana planer glömmer jag lätt.
* Ibland behöver jag bilen för att åka någonstans på dagen. Till exempel till lunch-pump. Eller skjutsa barnen till träning direkt efter jobbet. Det är väl i alla fall rimliga anledningar?
* Ibland ska jag ut på kvällen och har ingen lust att gå hem från pendeln (dåligt, jag vet)
* Fredagar vill jag definitivt ha hem datorn

Men om jag börjar med en gång per vecka - det är nog ett minimum om jag ska få in alla kilometrar i en löparvecka - så får vi se hur det utvecklar sig. Kanske blir jag lika invand som Snorkkis, transportlöpardrottningen, till slut.

Idag passade transportlöpning in alltför bra för att skippas. Frukost-på-jobbet-dag! Grupperna turas om att fixa ordentlig frukost med ägg, gröt, smoothies, goda ostar och färskt bröd. Extra gott efter en liten löptur! Ungefär en gång i månaden sker det. Och då behöver ju inte jag springa med min frukostmacka i fickan! Tyvärr lite för sällan för att bygga mitt transportlöpande runt.

Idag unnade jag mig också en liten stretch i bastun på jobbet. Sådana små mysfaktorer kanske kan få mig att hitta färre skippa-anledningar? För när jag väl tar mig förbi hindren och ger mig iväg tycker jag att transportlöpning är ett fantastiskt sätt att få in träningen i vardagen!

Nu är det hög tid att klä på sig löparmunderingen och springa hem.

6 kommentarer:

Ingmarie sa...

Du får helt enkelt se till att ni har frukost på jobbet VARJE vecka. Ingen kan väl protestera mot sån lyx? :-)

anneliten sa...

Det är vi själva som ordnar, blir nog lite jobbigt och dyrt med en gång i veckan, vi är 70 pers... Mackor i fickan funkar också.

Petra sa...

Hm, min enda ursäkt är att jag i så fall skulle vara tvungen att transportlöpa en sisådär 80 km enkelt väg... :)

Miranda sa...

Bra jobbat :)

Snorkkis sa...

70 mackor i fickan kanske blir lite väl... Detdär att se det som en extra belöning med att få basta funkar klanderfritt för mig för tillfället; vem vill inte starta dagen med en varm bastu innan jobbet?

Bra jobbat med transporten idag (eller igår blir det väl idag).

anneliten sa...

Petra, jag tycker du har en bra anledning att inte springa till jobbet. jag råkar dessutom veta att det är förbjudet att springa på motorväg :-)

Miranda, tack!

Snorkkis, bastu är så skönt tycker jag fast jag inte är finska. Tycker dock att många gym-bastus är för mes-varma...