måndag 18 januari 2010

Petra peppar motionärer

Det började med en lapp i skogen. Petra Kindlund, duktig Huddinge AIS-löpare, erbjöd teori och praktik under några timmar en söndag i augusti 2009. Kanske fanns det lappar i fler skogar? Det var i alla fall många med löpning som motionsform som nappade på Petras erbjudande att lära sig mer.

Vi motionärer ville ha mer. Företagssamma Petra svarade med att skapa Motionärsligan. Jag gillar företagssamma kvinnor. Extra fantastiskt är unga företagsamma kvinnor (Petra är nog ungefär hälften så gammal som jag). Att löpskolas och att få sig kvalitetsträning till livs - det är tanken. Och det på ett sätt så att alla kan vara med. Oavsett löpstyrka och målsättning.

Inspirerande Petra, alltid med glittrande ögon och ett stort leende

Ikväll var det vårterminsstart. Petra gick ut hårt med intervaller. 70-20x8 och 40-20x8. Lite extra tungt på snötäckt cykelväg. Alla gör sitt bästa och Petra sporrar och peppar. Mina vader protesterade lite, men det ignorerade jag - jag hade ju kul! Vila får jag göra imorgon...

Så här ser vi ut efter passet (reflexvästar i mörker är inte kompatibelt med min kamera) - det är i alla fall jag som är så trött att jag ligger ner...

Vi träffas varje måndag utanför Visättra sporthall i Huddinge. Ni som inte bor alltför långt bort - kom med! Er andra önskar jag en alldeles egen lokal Petra.

8 kommentarer:

Ingmarie sa...

Petra ÄR en solstråle och visst önskar man att fler fick möjligheten att ha en sån härlig inspiratör och tränare! :-) Hoppas det är fler som lockas till måndagskvällarna i Huddinge. (Klockan?)

anneliten sa...

"Klockan" får Petra berätta - länk finns i inlägget. Petra har full koll på vilka som kommer och inte (man anmäler sig) - no one to be left behind...

Daniel sa...

Vilken trevlig grej och ett härligt gäng verkar ni också vara! Hade jag inte haft så långt hade jag gärna hängt på :)

Förresten! Jag missade svara på din kommentar hos mig om Sydkustloppet, har gjort det nu :)

Petra Kindlund sa...

Roligt att du uppskattar träningarna! Du var väldigt stark igår och kämpade på stenhårt i snön. Det är verkligen härligt att få träna en sån ambitiös grupp där alla verkligen gör sitt bästa. Vi ses nästa måndag!

MarathonMia sa...

Vilken superhärlig Petra! Håller med om att vi borde höja vår vardagshjältar lite, de lokala förmågorna som inspirerar. Hon får glada tankar av mig :)

MarathonMia sa...

hmmmm - blev lite skraj av ordverifieringen "rucher" som jag fick ovan - MÅSTE jag springa fort på mina intervaller idag?

AmY sa...

Härligt, man ska ta i ibland så man inte orkar stå upp! Lycka till med maratonträningen!

anneliten sa...

Daniel, du tycks inte behöva någon som driver på dig - det går ju så snabbt ändå :-)

Petra, du är verkligen superinspirerande och pedagogisk - fortsätt så!

MarathonMia, jag gissar att du är en inspiration för andra i IF Linnea. Har läst blogg om hur du får löpare att ge det lilla extra på milen t.ex.

Amelie, kul att du hittat hit!