måndag 5 november 2012

Mackapärer

Ska jag tro på mackapären eller ska jag lita på känslan? Just nu är det svårt att lita på känslan eftersom jag är så pass (löp)otränad. Men jag vill inte riktigt tro på mackapären heller. För den säger att jag springer väldigt sakta trots att det känns ganska ansträngande.

Mackapären är en app i min iPhone. Runkeeper. Det som gör mig misstänksam är Runkeepers hastighetslog, där man kan följa rundan minut för minut i ett stapeldiagram. I så gott som alla mina rundor finns "noll-staplar" - minuter när jag enligt appen står stilla. Jag vet inte om det betyder att telefonen tappat kontakten med satelliterna. Jag vet inte heller om appen i beräkningen av snitt-tempo kompenserar på något sätt. Men jag vet att jag inte stått still.

Irriterande är det. Irriterande fastän jag bestämt att jag inte ska irritera mig. Jag vet ju att min kropp är den bästa träningsloggen. Att träningen registreras i den vare sig jag följer hastighet och sträcka med någon mackapär eller inte. Men någonstans är jag typen som vill mäta.

3 kommentarer:

bureborn sa...

Jag röstar för att du ska lita på kroppen. Förvånande va? :-)
Själv springer jag ju från zombies då och då, och den appen använder sig också av gps:en i min iphone. På armen sitter samtidigt mig garmin. Aldrig är de överens om hur långt och snabbt jag sprungit. Telefonen har som mest mätt fel på två kilometer - på en 6K runda.

Lisa sa...

Jag tror på dålig mottagning! Och då kompenderar den nog inte för det när snitthastigheten räknas ut... Jag minns när jag använde den i somras på cykeln. Den berättade snäll att jag tagit mig från källbrink till stuvsta på 0.3 sekunder. Snitthastighet långt över ljudvallen!

anneliten sa...

bureborn, och så sitter man där och undrar vad man ska skriva i sin träningsdagbok :-)

Lisa, för dig blev det visst tvärtom - supersnabbt! Min app säger att jag står still ibland. Hastigheter typ 20 min/km är inte ovanligt.