söndag 4 november 2012

Outlet mania

Det är svårt att hålla sig borta när man är så nära. Och jag är nära när jag är hemma hos min mor och far. Nära Vingåkers factory outlet. Jag packar in min mamma i bilen (jodå hon ville följa med) och vi kör till Videgrens gamla syfabrik. Min mamma jobbade där för länge länge sedan. Hon var en av massor av unga sömmerskor. På en lång ackord-rad. Mamma brukar visa mig var hennes symaskin stod. Nu är syfabriken tom på maskiner - om man inte räknar kassaapparaterna. Nu är fabrikslokalen outlet.

Jag tvivlar på att ett enda av alla plaggen på outleten är sytt i Sverige. Raderna av sömmerskor finns i något annat land. Jag hoppas att de har det drägligt.

Siktet är inställt på träningskläder. Craft-hörnan lockar. Jag fyndar ett par tjocka vintertights som nog egentligen är skidbyxor. Men de funkar superduper att springa i - jag har ett par sedan många säsonger. En rosa jacka blir det också. Med lite blommor på ryggen. Inte alls min stil egentligen. Men å andra sidan brukar jag hävda att jag inte bryr mig om hur jag ser ut när jag springer. Jackan sitter bra - det är huvudsaken. Summa summarum har jag sparat 850 kronor. Och spenderat 900...

Jag hänger upp några träningstoppar och sms:ar döttrarna - vilka vill ni ha? Till slut blir det tre toppar och en sport-BH. Jag sparar och spenderar.

Linnen på rad. Bilder skickas till döttrar. Det gula blev det. Och några till.

På väg mot kassorna passerar vi massor av kläder. Provar och förkastar. Men till slut blir det en blå vadlång dunkappa och en kappa från Tiger i "salt-o-peppar"-tyg och tufft snitt. Båda till mig. När jag inte spinger bryr jag mig lite hur jag ser ut. Givetvis sparar jag massor av pengar. Och spenderar en hel del.

3 kommentarer:

MarathonMia sa...

Där har jag fyndat bästa Tiger-kostymen. Glömde helt bort att kolla träningskläder. Får åka dit igen. Yummie.

Ingmarie sa...

Som det kan bli! Träningskläder går ju alltid åt men du, förlåt mig, men dun....?

anneliten sa...

Mia, kostym har jag aldrig ens orkat prova. Men nästan alla mina kappor och jackor kommer från outleten. Känns mer rimligt att betala 1200 än 4700 för en Tigerkappa.

Ingmarie, etik-märkt. Men det är sant - man kan inte vara helt säker.