lördag 10 november 2012

Rätt felköp?

Jag stövlar in på Löplabbet tjej. Jag frågar efter Andréa. För man vill ju veta att man har med en expert att göra när man köper skor. En erfaren löpare.

Jag är ute efter ett par lite vintrigare skor. Skor som ska komplettera mina icebugs när det inte är is. Jag tänker mig att de ska vara lite tjockare och mer ombonade än mina Adidas marathon - skorna som sitter på mina fötter de flesta av mina (korta) turer just nu. Jag provar skor med gortex och tjock sula. De känns klumpiga. Jag provar mig igenom ganska många par skor. Andréa är tålmodig. Jag fastnar till slut för ett par Brooks PureConnect.

På vägen hem inser jag att jag inte alls köpt det jag skulle ha. PureConnect är nog inte mer vintersko än mina Adidas marathon. Men jag blev liksom förälskad i känslan.Testrunda idag. Me like! Skon känns mjuk i landningen och sitter som ett andra skin. Lätt och fri på något sätt. Skon styr inte steget alls - det gör jag. Svårt att beskriva, men den här skon passar verkligen mig. Det enda lilla orosmolnet är att den är aningens aningen smal i framfoten för mina breda fötter. Det var inget problem på min korta testrunda idag, men frågan är om det blir besvärligt på längre pass.

8 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Roligt att du gillar dem! Hoppas de förblir lika bra nu.

Anna (Orka mera) sa...

Lycka är ett par pure connect! Som bomull för foten! Jag har dock extremt smala fötter. Hoppas att de kommer att funka på dina med. Särskilt vintriga vet jag inte om jag ska säga att de är, ganska hala snarare. Men underbara ändå! Och det är ju inte vinter så himla ofta...

Staffan sa...

Haha, när inte speciellt vintirga men ganska omtyckta och löpglada har jag förstått, är lite nyfiken på dem själv faktiskt! Hoppas du kommer gilla dem!

Ingmarie sa...

Fin sko men mina fötter sa nej direkt just för att de var för smala. (Och i jämförelse med mina är dina fötter trådsmala..)

Anonym sa...

Det blir inte alltid som planerat. Men det var grymt snygga! Och sköna uppenbarligen. Och det är ju ännu viktigare. :-)

Suzan sa...

Snygga!!

bureborn sa...

De där dojjorna är jag bra nyfiken på! Fast vänta nu... det var ju terrängskor jag skulle köpa...

anneliten sa...

Andréa, kommer kanske snart tillbaka och köper ett par tjockare skor också :-)

Anna, nej det är väl bara typ fyra-fem månader till våren ;-)

Staffan, jag gillar dem. Men behöver nog något till vintern också. Det säger jag till min man i alla fall. Han som tycker jag har för många skor.

Ingmarie, synd att de inte gör dem i flera bredder som NB hade som koncept.

Västgötskan, när det inte blir som man tänkt så är det bra att det blir bra. Det blev ju det här. För det kommer en vår.

Suzan, jag går aldrig på utseende när jag väljer löparskor, men du har rätt - dessa är snygga. Added benefit.

Bureborn, man kan köpa terrängskor också kanske...