söndag 22 augusti 2010

Analyserar

Varför gick dagens långpass så tungt? Kanske för att jag sprang tre stycken tio-minuterströsklar igårkväll? Men å andra sidan var jag urpigg förra söndagen - med ett midnattslopp i benen.

Så där håller jag på. Analyserar och funderar. Särskilt när det går sämre än jag vill och förväntar mig.

För mig är analyserandet en del av löpningen. Löpningen är ett projekt. Det yttersta målet är förvisso att må bra, och för det behövs inga analyser. Känslan räcker. Men det mer konkreta och mätbara målet är att förbättras som löpare. Att göra det bästa av mina förutsättningar. Det är här analyserna har sin plats. Jag bokför och jämför.

Det är långt ifrån alltid jag förstår mig på min kropp. Under tisdagens intervaller kände jag mig näst intill oövervinnerlig. Idag var jag segare än segast. Med ben som en skumtomtes.Att analysera mina kompressionstrumpor väntar jag nog med. Jag hade dem på mig för första gången idag. Men jag är inte beredd att dra slutsatsen att det var strumporna som, tvärtemot vad som utlovas, gjorde mina ben till seg-ben. Ett par chanser till tycker jag de kan få.

6 kommentarer:

Pernilla Hult sa...

När benen känns som skumtomtar har man fått sig en ordentlig genomkörare! :)
Bra jobbat!

Sv: Tack för intervaltips!! Ska testa nästa gång.. Och i mina ögon är Du "expert" och jag lyssnar andaktsfullt :)

Fitnesscoachen sa...

Ja, när ska man förstå sig på det här med dagsform? Svårt som attan...

Ingmarie sa...

Jag kanske har gett dig svaret i mailet. :-)

Anonym sa...

Lyllos dig som har en Ingmarietränare, som kan förklara! Själv fattar jag oftast noll och intet. Stirrar på sffrorna i träningsdagboken, men begriper inte hur det hänger ihop.
Men inte ger jag upp för det. Någon gång inbillar jag mig att jag ska knäcka koden!

anneliten sa...

Pernilla, så ska jag välja att se det: skumtomteben=hårdtränade ;-)

Fitnesscoachen, dagsform är underlig. Jag funderar också mycket på hur jag reagerar på träning. Hur mycket jag tål, och vad som är optimum.

Ingmarie, TACK! Och för er som undrar så är Ingmaries tolkning av förra söndagens pigghet en kvarvarande "laddning" från lördagsloppet (som kan vara lite vansklig att "utnyttja"). Och trött ska jag vara nu enligt min tränare.

Bureborn, Om du knäcker koden - då berättar du väl för mig ;-)

John sa...

Funderar själv på att investera i ett par kompressionsstrumpor. Många bloggare verkar vara i full gång med att utvärdera men precis som i ditt fall finns det inget konkret att gå efter än så länge. Fortsätter därför följa din spännande vardag och hoppas på att den "skumma" känslan i benen har gett med sig till denna vecka :).