torsdag 12 augusti 2010

Årets färg: neongul

Nästa snabbdistanspass tänkte jag ha en neongul tröja på mig.Jag är inte ensam. Det är minst sagt läckert när alla 21 000 Midnattsloppslöpare samlas på Ringvägen i likadana tröjor. Ett harmoniskt guppande hav. Neongult i år. Om man vill bryta anonymiteten lite, och inte missas helt av eventuell hejarklack, är en färgglad huvudbonad ett tips.

Midnattsloppet har testat några roliga grepp genom åren. Innan det blev ett enfärgat lopp hade man namn-lappar istället för nummerlappar. Det var underbart. Att få personlig pepp av okända människor! Första tröj-året (också gult faktiskt) dolde sig en text i tyget. Ultravioletta lampor i backen upp mot Mosebacke gjorde texten synlig och plötsligt lyste uppmaningen "ett steg till" från alla framförvarande löparryggar.

Midnattsloppet missar jag helst inte. Det är fest. Det är löpglädje. Men fokus är på Lidingösilvret. Jag tar lördagens lopp som ett extra roligt kvalitetspass - med löpvägen kantad av peppande publik och underhållning. Tiden blir det den blir. Men ta i ska jag - för det gör jag när det är snabbdistans.

9 kommentarer:

Pernilla Hult sa...

Vi kommer vara bra snygga i våra tröjor! :)
Håller helt med dig om att det här missar man inte, jo kanske om man har benet i gips..
Roligt att få höra lite historia :) Den dolda texten var ju ett bra påhitt - det gillade jag!
Jag har inga tankar om tid överhuvudtaget med mina vader - ML ska bara bli en FEST!
Det ska bli så himla roligt!
Vilken startgrupp är Du i?

Löpning & Livet sa...

Ja midnattsloppet är faktiskt kul även om det kanske inte är något lopp att persa på (iaf inte i gbg, men jag misstänker att det är likadant, om inte värre, i sthlm). Ska bli spännade att se vilken färg det är på gbgtröjorna!

Daniel sa...

Härlig inställning Anneli, såklart att du ska ta i! ;) Lycka till på loppet!

Sverker sa...

Det låter kul, så det får du ha! (När jag kom på tanken i början av juni var det redan fullt)

in sa...

Bra tänkt! En rolig fest med service på vägen! :-) Kör så det ryker! :-)

Unknown sa...

Hej Petra, spring åt mig med får tyvärr stå över trots anmäld och klar. Kommer igen med andra 'sulor' nästa år för några bullar lär jag inte hinna äta under detta loppa =)

Pece Love och Löparskor

anneliten sa...

Pernilla, vore kul att ses! Jag har en gul tröja ;-) och befinner mig nära AstraZeneca-tältet innan start. Kvart över 9?

Andréa, Midanattsloppet är det enda millopp jag någonsin sprungit (10 ggr) och det vore kul att testa något annat för att se vad jag gör för tider egentligen...

Daniel, jag ska ha kul! Och ta i...

Sverker, kul att du hittat hit! Med dagens löparboom måste man ha framförhållning - både kul och lite trist.

Ingmarie (hur har du blivit "in"?) det ska ryka om mina DS trainers ;-) Men jag tänker inte ha prestationsångest - den sparar jag till Lidingö.

Jesper, det har hänt mig en gång - 10 året på raken jag skulle springa (och var anmäld) kom ett bröllop emellan.

Pernilla Hult sa...

Håller med om att det vore trevligt.. Ska försöka ta mig dit.. Magnus, Coyntha ska sammanstråla vid 21.45, MAgnus lovade att stå precis innanför portarna till Zinken.. Så om jag missar Dig så har Du en tid där med :)
Men om vi inte ses: Lycka till ikväll!
Kram

Erik sa...

Jag är glad att du i alla fall har missat ett Midnattslopp! :-)