torsdag 5 augusti 2010

Ha-begäret slår till

I flera år har jag velat ha. Men tyckt att det varit för dyrt. Och dyr var den. Min nya fina gräddvita Kitchen Aid. I den ska jag knåda många degar. Men frågan är om den någonsin kommer att betala sig via insparat köpebröd?Sedan mitten av 80-talet har en Hugin elvisp med degkrokar knådat mina degar. Under långa perioder, till exempel när jag var en fattig student, bakade jag allt matbröd själv. Smått fantastiskt att den vispen hållit sig hel genom årens tunga arbete.Det första jag gjorde i min nya pryl var ett valnötsbröd - inspirerad av Andréa, men enligt mitt gamla recept. Med lite valnötsolja i. Så gott. Mycket godare än köpt. Kanske inbillar jag mig, men tycker att brödet är mycket luftigare än någonsin med min gamla Hugin.

8 kommentarer:

Camilla sa...

Du kan ju fortsätta jobba med Hugin och låta Kitchen Aid vara en prydnad i köket. Hembakat bröd -finns det något godare? Jag har 5 universitetspoäng i brödbakning som jag kan stoltsera med (från en sommar utan sommarjobb på 90-talet) och det allra godaste vi bakade var ett matbröd med potatis och messmör i degen. Tyvärr har jag tappat bort receptet...

Ingmarie sa...

Jag äääälskar min lilla assistent. Inte så dyr och fin som Kitchen aid men en hjälp, DET är den. :-) Hoppas jag får smaka någon gång...:-)

Pernilla Hult sa...

Riktigt snygg! :)
Duktiga Du som bakar eget bröd.. Önskar man vore lite mer "huslig"..

anneliten sa...

Camilla, nä min Kitchen Aid ska få jobba! Underbart med universitetspoäng i bakning!

Ingmarie, självklart ska du få smaka. Håll tummarna för att min lilla surdegsbas tar sig bara...

Pernilla, visst är den snygg! Egentligen ville jag ha en blå (har ett kök med lite blåa detaljer) men den krämfärgade funkar fint den med.

Sofie RW sa...

En sån vill jag också ha! Det känns på nåt sätt väldigt proffsigt med en sådan metallskål.

anneliten sa...

Sofie, det inte bara känns proffsigt - det blir bra också!

Miss Agda sa...

Grattis! Det är alltid stort att förverkliga såna drömmar, unna sig nånting som man tyckt är lite dyrt men som man ändå inte kunnat släppa.

Unknown sa...

Hej!
Undrar om du ämnar sälja den gamla elvispen? Mina vispar har gått sönder och jag letar efter dom...
Mvh
Ullis