måndag 6 juni 2011

Du har mail

Nu börjar vi igen. Den planerade och styrda träningen. Efter en HEL vecka utan klocka eller loggning av tider, sträckor och puls.

I min mail-box hittar jag en fyraveckorsplan från tränare Nilsson. Redan första veckan (=denna vecka) innehåller intervaller. Men! Jag skriver ett protest-sms. Som jag inte skickar. Dags att rycka upp sig för imorgon är det vardag. Nog med mysjogg.

Men idag, på nationaldagen, är det fortfarande ledigt som gäller. Jag bryr mig inte särskilt mycket om nationaldagen egentligen och det skulle aldrig falla mig in att gå och titta på kungen. En kung jag tycker att Sverige kunde vara utan. Men ledigt är skönt.

Jag och väninna promenerar på Djurgården. Längs Djurgårdskanalens strand tar vi oss till Djurgårdsbrunnsbron och tillbaka längs vägen mot Rosendals trädgård. Maratonvägen. Kanske tröttnar sällskapet på mitt tjat om maraton? Men det visar hon inte. En sann vän är hon. Hon lyssnar till och med på mina omständliga utläggningar om olika löparskor. Eller i alla fall får hon mig att tro att hon lyssnar.

Vi pratar om annat också. Vi fikar i Rosendals trädgårdar. Vi äter lunch på Blå porten. Vi inser att vi kanske hinner shoppa lite. Våra steg blir snabbare.

Obligatorisk tomat- och linssallad. Jag äter nästan alltid den när jag är på Blå porten. Vilket å andra sidan inte är särskilt ofta.

Väl hemma lägger jag in träningsplanen i min outlook-kalender. Imorgon är det vardag. Och lika bra är väl det så att det blir lite ordning på löparbenen.

8 kommentarer:

Ingmarie sa...

Hm..Nu får du bestämma dig. Först ville du gasa på som attan och då bromsade jag. Nu får du gasa lite och då bromsar du! Och det är bara ett kort, lätt intervallpass denna veckan. :-)

Anonym sa...

Äh nu har vi vilat klart. Maran är historia. Inget att fundera på. Kör så det ryker. Och chocka tränare Nilsson med grymma tider :-)

anneliten sa...

Ingmarie, det är ju precis just därför (bland annat) jag behöver dig - så att du bestämmer åt mig. Veligt blir det annars...

Hempa, ja nu har vi vilat klart. Men det är lite segt att lämna ledighet bakom sig särskilt den från jobb.

LOPARJANNE sa...

Klart att man måste få njuta av marathon även efteråt... Låter som att du hade en skön dag i solen!

jona sa...

mysiga med mys med vänner - och maten ser enormt god ut. Spring vidare!

Sofie RW sa...

Jag stengillar att bli impregnerad med snack om marathon. Och Blå porten får bli ett utflyktsmål i sommar!

Anonym sa...

Hon är tuff, den där tränaren du har. :-)

anneliten sa...

Janne, man kan fortsätta njuta men ändå gå vidare med träningen antar jag.

Jona, jättegod mat!

Sofie, ett långpass snart kanske? DÅ kan vi prata löpning i timmar!

Bureborn, hon är tuff och det är det jag gillar. men man måste väl få tycka lite synd om sig själv också :-)