måndag 13 augusti 2012

Kort sommar med sommarkort

Jag som är notorisk klippkortsköpare på Huddingehallen (tänker ju att jag mest ska springa och tror förstås inte att det ska bli en massa skadeutlöst alternativträning) gick emot min natur och köpte inför denna sommar ett sommarkort. Träna så mycket du vill från mitten av juni till mitten av augusti. Den tiden kändes lång när jag betalade. Den tiden känns kort idag, när jag inleder sista veckan av obegränsad träning.

Vissa sommarveckor har utbudet känts minst sagt magert och inte så lockande när favorit-instruktörerna ersatts av vikarier (jag erkänner - jag är instruktörskräsen). Jag kollar träningsloggen - det är gränsfall om mitt sommarkort verkligen lönat sig.

Jag lägger upp en spurt och kör ett dubbelpass. Body pump följt av spinning, båda med favorit-Anna som instruktör. Hoppsan! Det känns tydligt att det var fem veckor sedan senaste BP-passet. Jag orkar verkligen inte göra alla armhävningarna på tå. Möjligen känns det ännu mer imorgon trots att jag (för en gångs skull) lyssnade på Annas uppmaning att ta det lite lugnt med vikterna - om nu sommaren varit pump-lös.

På en spinningcykel kan man lura sig själv på ett annat sätt - genom att anpassa motståndet.

På väg ut läser jag på anslagstavlan Huddingehallens svar på frågor som besökarna lagt i fråge-/önske-lådan. De brukar vara lite intressanta. Någon önskar sig större variation på ledare för Body pump - för att det blir så tradigt med samma musik! Den besökaren tycks inte vara lika instruktörskräsen som jag och har dessutom missat Les Mills koncept med samma pass och samma musik vilket gym du än besöker. I högsta grad opåverkbart av instruktören. Men visst - det blir lite trist i slutet av en release-period. Särskilt om man varit flitig. Men när gymmet varit så gott som sommarstängt (=favoritinstruktörerna sommarlediga) hinner i alla fall inte jag tröttna.

På söndag kan det vara läge att dra upp spurten ett snäpp till. Favorit-Anna kör i alla fall ett trippelpass.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Var på mitt första cirkelfyspass på evigheter i dag. Försökte ta det lugnt, men där är ju så svårt. Precis som du räknar jag med träningsvärk. Svår träningsvärk. Tänk att det ska gå så snabbt att "förfalla".

Ingmarie sa...

kan du tänka dig ett pass med mig kanske....?

Lisa sa...

Jag känner igen det där!
Köpte ett träningskort i Gällivare för att kunna gå på spinning, men sen upptäckte jag att man har två ynka pass per vecka att "välja" på. Mitt kort kommer inte att löna sig... Och samtidigt har jag gymkortet hemma. Hurra! Spurta på du, så får dunig valuta för pengarna:)

anneliten sa...

Bureborn, har du också svårt att resa dig från toan?

Ingmarie, det vet du att jag kan - det gäller bara att få till det timingmässigt.

Lisa, mitt kort var inte så dyrt, men man känner sig lite lurad när passen vissa veckor är i princip obefintliga.