tisdag 11 december 2012

Grinchen skäms. Andra tycks inte skämmas

Grinchen är sur. För att den gröna tröjan som skulle bäras på Sofies jul-spinning inte blivit tvättad i tid. Min inneboende Grinch morrade ju lite när Sofie förra veckan berättade om sina planer att köra ett helt pass fyllt av julmusik denna vecka. Som hon brukar när det närmar sig jul. Och som jag brukar undvika om jag vet om det. Men nu, med krångliga hälsenor, är jag ju lite spinningberoende. Enda sättet att tillfredställa mitt endorfinberoende.

Grinchen skäms lite. När Sofie meddelar att hon på grund av förra veckans morr bestämt sig för att skippa julmusiken. Nästan. Insprängt här och där finns några korta sekvenser av lite hurtigare julsånger - när vi hör dem ska vi spurta. Grönt för mig. Och ganska okej för min inneboende Grinch.

Jag tog inte min otvättade gröna träningströja. Så hur kommer det sig att det luktar gammal svett? Jag inser att jag är omringad av två män i otvättade träningskläder. En på var sida. När värmen stiger stinker det gammal unken svett. De tycks inte skämmas. Ogenerat förpestar de luften för oss andra. Ny svett och dess eventuella lukt är oundviklig och framför allt mindre frän. Men gammal svett? Not so nice.

Efter passet ber Grinchen Sofie om ursäkt. Det var ju inte riktigt meningen att sabba julstämningen för alla andra bara för att jag råkar tycka att det inte nödvändigtvis behöver vara julstämning i en spinningsal. Sofie tröstar mig med att det inte bara var Grinch-morret som fick henne att ändra sig. Ett bra spinningpass kräver ösig musik. Och ösig musik handlar oftast inte om jul.

3 kommentarer:

Lisa sa...

Bra att be om ursäkt! Även om hon nog som du säger "tog sitt förnufttill fånga" på egen hand:)

Det där med svettlukt är helt ofattbart ibland. Har suttit på gymet brevid en man som ALLTID stinker unket, nästan ruttet (som gamla svettiga strumpor eller skor som legat i en ryggsäck i flera dagar...) Fy fasen!

Ingmarie sa...

Unken lukt är lika illa som han som satt jämte mig en gång och hela tiden "snöt sig i handen". Uräckligt så till slut bad jag honom sluta.

Enda riktigt bra jullåten som tål att cyklas till är Adolphson&Falk men hur bra den än är skulle den bli lite tjatig om man hade den ett helt spinningpass. ;-)

anneliten sa...

Lisa, vissa luktar ju illa och det är ett handikapp - men när det bara handlar om att tvätta sina träningskläder, då är det bara underligt att man låter bli tycker jag.

Ingmarie, men fy vad äckligt!