tisdag 2 juli 2013

Hippopotamus

Hippopotamus. Hippo. Flodhäst. Flodhästar har säkert massor av muskler. De är säkert inte alls lösa i hullet. Ändå är det en flodhäst jag tänker på när jag ser mig själv i spegeln i en provhytt mitt i sommar-rean. Rund kropp. Kanske kan man inte äta lika gott och lika mycket när man inte springer fyra pass i veckan? Kanske behöver man hålla igen lite på energiintaget när man inte styrketränar hårt och spinner intensivt?

Å andra sidan kan jag nu, redan efter knappt sju ofrivilligt träningslösa veckor, tydligt konstatera vad träningen gör för mig fysiskt. Att jag behöver den också för "utsidan". I alla fall om jag ska matcha de matvanor jag har. I alla fall om jag inte ska behöva byta till en ny garderob av större storlekar. Hmm. Tills jag kan träna igen får det nog bli lite ändring i energiintaget tror jag.

5 kommentarer:

Lisa sa...

p ånågot sätt har jag svårt att tänka mig att du ser ut som en Hippo där i provrummet. Men om det e nån tröst så kan jag ju erkänna att jag rätt ofta känner mig som en jag med när man står i blek-ljuset och provar kläder, haha...

Sara sa...

Vad ledsen jag blev av att läsa att röntgen inte gav det önskade svaret. Jag och min onda rygg som tvingar mig till vila lider med dig. Håll ut, snart får vi springa igen!

MarathonMia sa...

Fast det är ju så svårt! Jag gjorde exakt likadant - fortsatte äta som vanligt av ren vana.

Har aldrig tänkt på min träning som så viktig för flodhästbalansen - men du, det är bara sommarvolanger :)

och TACK! Jag ska kämpa för att utföra dina burpees perfekt! Ska få min dotter att videofilma!

Anonym sa...

Det är nog vanligt bland de som tränar, att man fortsätter äta som "vanligt".

Vet du hur länge du måste vila, eller är det nya undersökningar inbokade framöver?

Kram M

anneliten sa...

Lisa, nä, det är taskigt mot Hippon att jämföra :-)

Sara, jag håller tummarna för att din onda rygg ger sig. Fick du tag på en sträckare?

Mia, näe inte jag heller egentligen. jag tränar för att jag gillar det. Att jag kan äta lite mer och ändå hålla kroppsformen är en bra "biverkan".

Rund, vet bara att jag måste vänta på ny magnetröntgen som troligen blir någon gång i augusti. Om den är OK så är det arbetsEKG som fäller avgörandet om jag får träna eller inte. Kan bli ärrbildning om jag har otur. Men försöker att inte tänka på det.