fredag 6 september 2013

Omogen

Inte visste jag att det finns en så fantastisk restaurang tre steg bortom den flottiga indiern som jag ibland besöker i brist på annat. Tack Ingmarie för att du visade mig Yogayama. Med fantastisk god och fräsch mat. Och med yoga-klasser. Dyra yogaklasser.

Lisa och jag pratar yoga. Medan vi vattenspringer i Eriksdalspoolen (inomhus - utomhuspoolen badar i sensommarsol men är tom på vatten). Yoga var det... Jag definierar mig själv som omogen. Omogen i mitt förhållande till yoga. För mig är yoga stretch. Och kanske lite styrka. Men jag inser att för andra finns det något mer där. Något jag inte kommer åt. För att jag inte är mogen. Inte mottaglig.

Nu sitter jag och funderar på om jag ska göra ett nytt försök att komma åt det där andra. Det som tycks finnas bortom stretchen. Har jag råd att yoga på Yogayama? Vi befinner oss på Östermalm. Ett stenkast från mitt kontor. Priserna är andra än i Huddinge. 1 900 kr för ett 10-kort. Tvåhundra (!) kronor för ett enstaka pass. Jag bestämmer mig ändå för att jag vill prova. När tiden är mogen.

8 kommentarer:

Ingmarie sa...

Tack för att du ville gå med!!!
Kanske du ska prova vara med på min nästa yogakurs? :-)
Inte riktigt samma, inte riktigt lika nära jobbet men billigare och mycket av "det andra". :-)

Löpning & Livet sa...

Jag tror att de flesta kan lära dig att älska yoga. På samma sätt som de flesta kan lära sig gilla löpning. Det gäller nog bara att hitta rätt yogaform för din personlighet. Själv har jag tex svårt för 'flummiga' yogaformer men älskar de mer fysiska. Klart du är värd lite dyrare träning nu när du tvingats vara utan så länge!

anneliten sa...

Ingmarie, det är "det andra" jag har lite svårt för. Får nog smyga in det.

Andrea, jag tycker om den fysiska yogan, men för mig är det stretch, styrka och avslappning - inte alls någon "själslig" upplevelse.

Anonym sa...

Hoppas du testar igen. Det är en så härlig känsla när man hittar "flowet"! :-)

Kram M

Ingmarie sa...

fast å andra sidan undrar jag "vad det andra" är?
Och varför du har svårt för det?

anneliten sa...

Rund, jag yogar. Men jag gör det som stretch/styrka.

Ingmarie, jag har svårt för saker jag inte förstår syftet med - jag är en väldigt "röd" människa. Du och jag är väldigt olika där tror jag.

Ingmarie sa...

Men om du får förklarat kanske du förstår. :-)Det finns ett syfte med det mesta. :-)

anneliten sa...

Ingmarie, Du och jag möttes en gång för att jag var väldigt nyfiken på någon som tänker rätt annorlunda jämfört med mig :-) Jag är ju en "hard facts"-person, medan du är mer "själslig" om du förstår vad jag menar. Det är alltid spännande att lyssna på dig, men du övertygar mig sällan, liksom jag sälla övertygar dig.