tisdag 25 mars 2014

I had a shit day

Pinks lyrics ringer i huvudet. ..."I had a shit day..."

Alla andra dagar hade jag små-lett åt den till synes friska tanten som absolut propsar på att få sitta på den platsen jag valt på bussen (handikapp-plats tydligen) trots att i princip ALLA andra säten är lediga (ja det var kanske dumt att jag satte mig just där). Men idag - shit day som sagt, triggar hon något i mig. Jag klampar demonstrativt längre bak i bussen. Där sitter jag och funderar på om jag ska dra av henne hennes fula mössa på vägen ut. Men det GÖR jag förstås inte. Verkligen inte. Jag byter istället till att tänka "stackars tant". För visst, jag har en shit day, men den stackars tanten är högst sannolikt bitter alla dagar. Eller så har hon också en shit day. Jag kliver lugnt av bussen och skäms en aning för min barnsliga ilska. Sedan tröst-shoppar jag. Det får man när man har en shit day.

10 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Tröstshopping är fina grejer! Det är man värd sånna dagar!

Lisa sa...

Åh vad jag känner igen mig. Somliga dagar bubblar det verkligen av nåt ruttet inombords. Hahaha. Irritation över småsaker är jobbigt. Men som sagt, fy fasen vad jobbigt det varit att känna så jämt. Att vara sur tant.

bureborn sa...

Klockrent! Inte är det lätt att vara storsint en shit day. Men du lyckades ju bra ändå, som inte lät irritationen tära på dina energireserver så länge. Bara ett par uppfrikande hämndtankar och sen shoppingrunda. Hoppas du hittade något fint!

Unknown sa...

Kjolen var sk-tsnygg :-)

anneliten sa...

Anna, jag shoppade loss ännu mer dagen efter - och då hade jag inte blivit utskälld. Då tröstade jag mig för att jag är så kortison-tjock istället :-)

Lisa, stubinen varierar verkligen i längd på mig

Bureborn, nej storsinthet och shit day är en ganska omöjlig kombination för mig

Karin, jag är mindre säker nu när jag har den hemma. Den passar liksom inte till något jag har. Måste jag kanske köpa något mer så? Som passar till.

Ingmarie sa...

Vi har alla sådana dagar när det puttrar och fräser inombords och man tänker VÄLDIGT elaka tankar.
Men inte alla vågar erkänna det som du och inte alla kan bromsa sina impulser som du. KRAM

Anonym sa...

Det känns lite i mina luftrör idag. En liten minimal och svag känsla.

Hade jag inte läst din blogg hade jag sprungit idag. Nu läser jag din blogg och därför springer jag inte idag.

Anonym sa...

Oj, jag kommenterar inte så mycket nu för tiden så jag har glömt hur man gör :-). Det var jag som skrev den förra kommentaren :-).

Krya på dig :-)!

//Lennart

Snorkkis sa...

Ja vissa dagar alltså.
Jag brukar försöka tänka att jag inte vet vad den/ de andra personerna har som de bär omkring på, vad som oroar dem. Det kan vara så att de är en sur blick ifrån att känna sig ännu mer nere. Då kan ett leende i stället hjälpa lite.

anneliten sa...

Ingmarie, undrar om det är någon annan än jag som funderar på att sno mössan av en tant ;-)

Lennart, kan du inte göra come back - saknar din blogg! Bra att du inte springer när du är förkyld, men min sjukdom har ju visat sig vara autoimmun och ovanlig, så den riskerar du inte.

Snorkkis, håller helt med. Leenden och trevlighet är bra. Tur att man nästan alltid orkar.