söndag 11 maj 2014

Och däremellan kommer fastan

Vad tyst det har blivit om 5:2. Och 16:8. Och annan periodisk fasta. Har folk gett upp? Eller fortsatt oförtrutet och gjort det till så pass mycket vardag att det inte är värt att prata om längre? Jag gissar på det första. Hypen är över och folk har slutat. Det tror jag.

Under tiden det var en hype skrattade jag lite rått åt alla som kan tänka sig att lägga pengar på 5:2-kokböcker. Varför liksom? Är inte själva idén att INTE äta? Eller åtminstone inte TÄNKA så mycket på mat de där två fastedagarna. Det trodde i alla fall jag.

Nåja. Jag fastar idag. Påtvingat. Kroppen ska tömmas på socker för att imorgon injiceras med radioaktivt dito. Dags för PET (positronemissionstomografi) igen. Dr H (och jag) vill veta om inflammationshärden gett med sig eller inte. Om kortisonkuren tar där den ska eller om det är dags att ta till annat artilleri. Inflammatoriska celler är duktiga på att sno åt sig socker. Och när de käkar radioaktivitet så ser vi dem. Finurligt.

Så jag provar 5:2 för en dag. Det känns SÅ 2013...

5 kommentarer:

Rund är också en form! sa...

Jag tror du har helt rätt! Det finns säkert de som kör det fortfarande, men generellt sett är hypen över.

Hoppas det går bra.
Kram M

Anna (Orka mera) sa...

På något vis skönt att hypen blev så kortvarig. Jag fattade liksom aldrig grejen. Och jag tycker synd om dig som måste testa en sån utegrej :) Jag hade dött efter ett par timmar. Eller min familj snarare. Jag går liksom bananas när jag är hungrig...

bureborn sa...

Hype-cyklerna går allt snabbare och snabbare. Just nu tror jag att detox är superinne (fast jag kan ha helt fel, det kanske var igår). Men har jag rätt är du ju hur inne som helst med din sockertömning.
Hoppas PET:en ger positiva besked!

anneliten sa...

Rund, aftonbladet och expressen har i alla fall slutat :-)

Anna, jag är också en sådan som blir sur när jag inte får mat. Men en dag kan man ju klara.

Burborne, detox tycker jag känns jättegammalt - äldre än 5:2. Är det någon ny variant i så fall?

bureborn sa...

Grön ska den vara - detoxen. Kallas även juicefasta. Antagligen ett försök att få användning för årets julklapp: råsaftcentrifugen.