söndag 25 januari 2015

Klarar mig utan

Dead bugs. Det hör man väl på namnet att man kan klara sig utan...

När jag lämnar CXworx-salen tackar jag Anna för att vi slapp de där döda baggarna idag. För Anna hade ändrat "koreografin" lite (jag tror inte att någon från Les Mills läser detta, så hon klarar sig nog från bannor). Anna skrattar. Säger att det mest är för hennes egna armbågars skull. Att hon får ont i dem av att stå i planka direkt på golvet. Själv har jag mest problem med att det känns så löjligt och att det blir så rörigt (krockrisk) i en proppfull sal.

Dead bugs. De går till så att man ligger på rygg och kryper ihop med kroppen, spretar lite med armar och ben och försöker se ut som en död skalbagge (jag gissar att man ska spänna magen också för CX är ju ett core-pass). Inget problem i sig. Men i senaste CX-koreografin ska man sedan snabbt rulla runt till en planka. Planka-deadbug, deadbug-planka. Igen och igen och igen. Träningsmattan räcker förstås inte till för båda positionerna hur man än bär sig åt. Så antingen ligga ihoprullad med utstickande ryggkotor på ett hårt golv eller få ont i plank-armbågar. Urknäpp övning tänker jag säga om Les Mills frågar mig. Urknäpp övning som jag klarar mig utan.

Träningsvärk har jag klarat mig utan i fjorton månader. Inte för att jag inte tränat tillräckligt hårt. För det har jag gjort ibland. Men till träningsvärken säger jag varmt välkommen tillbaka. Visst klarar man sig utan, men det är ändå en skön känsla att vara lite öm i en och annan muskel. Av träning alltså. Så att man vet att träningen tog där det skulle. Att jag nu återigen känner av lite träningsvärk är ett gott tecken - kortisondosen är nu så pass låg att min kropp kan börja bete sig lite mer normalt.

7 kommentarer:

Lisa sa...

Hahahaha, du skulle se de bilder som jag får i huvudet av beskrivningen!!
Grattis till träningsvärken. Jag känner av detsamma i benen efter första löppasset på veckor. Välkommet!

Anna (orka mera) sa...

Förstår precis hur du menar. Lekte skalbagge i morse. Kufisk övning. Blev inte ens i närheten så trött som jag brukar på nummer 2-låten. Den brukar döda mig. Nu kändes det mest jag rumlade omkring. Dessutom rumlade vi åt samma håll hela tiden. Det måste bli sned-fel någonstans. Ogilla på den!

anneliten sa...

Lisa, jag tror dessvärre att dina bilder kan vara helt med verkligen överensstämmande :-)

Anna, andra låten brukar döda magen av nyttig spänning. När det är skalbaggerullningar fnittrar jag mest. Eller suckar. Beroende på humör.

Ingmarie sa...

Den där får jag se till att testa för jag vill också få magträningsvärk! :-)

anneliten sa...

Ingmarie, jag har aldrig fått träningsvärk av dead bugs på CX eftersom de görs så konstigt - men man kan säkert få :-) Och få någon på gymmet att skratta samtidigt.

Anonym sa...

Jo, men exakt. Träningsvärk är inget måste men ändå rätt skön känsla när man får känna av den lite. :-)

Kram M

anneliten sa...

Rund, det finns positiv smärta - den som man vet kommer med något gott. Som träningsvärk.