tisdag 12 januari 2010

Jag är en cosmonaut

Jag har i alla fall tränat som en cosmonaut... Inbjuden av Ingmarie till smygpremiär på hennes eget Power Plate-ställe (nåja, hon äger det inte, men hon kommer säkert att vara tongivande som initiativrik instruktör) fick jag och min P prova riktig cosmonaut-träning. Det var tydligen så det började. När någon ryss kretsat runt jorden i sin rymdraket behövde han - för det var nog mest män tror jag - snabbt bygga styrka i muskler och ligament efter slappandet i tyngdlöst tillstånd. En vibrerande träningsmaskin konstruerades. Vibrationerna skapar en slags acceleration och motsvarar att träna i ökad tyngdkraft förklarade Ingmarie. Riktigt hur vibrationer översätts i gravitation förstod jag inte - gymnasiefysiken är lite för väl undanstoppad för sådan logik.


Effektivt som sjutton är det. Man tränar igenom hela kroppen OCH stretchar OCH får massage på 30 minuter. Tungt var det och ännu tyngre kan man göra det lovade Ingmarie. Om man vill. Låter det för bra för att vara sant? Besök Power Plate (by Härnösands Ryggklinik) på Torsgatan 19 i Stockholm, eller någon annanstans - det finns fler - och döm själva.


Ballerinor gillar också Power Plate sägs det. Visst ser jag ut som en?

5 kommentarer:

Snorkkis sa...

Nu ser jag fram emot att testa ännu mer! Verkar dunder bra. Och visst ser du ut som en ballerina.

Tack för kommentaren du srev hos mig i morse; läste den på mobilen på vägen upp från omklädningsrummet i morse, och blev så varm och glad. Tack för att du förgyllde min dag!

Ingmarie sa...

Alla borde testa åtminstone EN gång. :-) Sen kan man säga om det är skit eller inte. ;-)
Och Snorkkis, Anneli är väldigt speciell för hon förgyller alltid!

anneliten sa...

Snorkkis, testa om du törs. Idag berättade nämligen en av mina kollegor att hennes vännina (typiskt skröneupplägg, men sant) fått sluta med Power Plate efter att ha fått så stora muskler att alla kläder blev för små ;-)

Ingmarie, om du tycker det är bra träning så tror jag på det. Jag litar helt på dig där.

Snorkkis sa...

Snacka om i-landsproblem :)

Miss Agda sa...

Ser sååå mkt framemot att själv också få testa det där! Tur att snälla Ingmarie har lovat att vi får göra det :-)